Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı Sorgulama **2022

2022 Sosyal yardımlaşma para yardımı sorgulama nasıl yapılır, sosyal yardımlaşma para yardımı nasıl alınır, dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın cevabını en çok merak ettikleri sorulardan hiç kuşkusuz. Sosyal Yardımlaşma para yardımı konusu ile ilgili olarak; Kaymakamlık yardımları nelerdir?  Sosyal Yardımlaşma nakdi yardım ne kadar? Sosyal yardımlaşma para yardımı sorgulama nasıl yapılır? gibi sorular başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, kaymakamlık ve belediyeler aracılığı ile devletin yaptığı sosyal yardımlar ile ilgili bilmeniz gerekenlerin hepsi yazımızda.

2022 Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı

Türkiye Cumhuriyeti, Anayasanın 2. Maddesinde açıkça vurgulandığı üzere sosyal bir hukuk devletidir. Anayasanın bu amir hükmü gereğince devlet, başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem nakdi hem ayni yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımların yapılmasındaki temel amaç, her bir vatandaşın belli bir asgari standardın üstünde yaşam kalitesine kavuşmasını sağlayarak sosyal adaletin tesis edilmesidir. Devlet tarafından yapılan bu sosyal yardımlar özellikle mahalli idarelerde kurumun sosyal yardıma ihtiyacı olanları yapılan çalışmalarla tespiti şeklinde olurken, kalan diğer tüm devlet kurumlarında sosyal yardımlar başvuru üzerine yapılır.

2022 Sosyal Yardımlar Nelerdir?

2022 Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı birden farklı başlık altında dağıtılıyor devletimiz tarafından.  Yapılan bu yardımlar sadece Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı gibi sadece nakdi yardımlardan meydana gelmiyor. Nakdi yardım haricinde gıda, yakacak, sağlık, eğitim gibi alanlarda da ayni yardımlar hali hazırda yapılıyor. Bu yardımlardan bugüne kadar milyonlarca dar gelirli vatandaşımız yararlandı ve yararlanmaya da devam ediyor.

  Doğum Parası Almak İçin Ne Kadar Sigortalı Olmak Gerekir?

Devlet tarafından yapılan tüm bu  Sosyal Yardımları sıralayacak olursak;

  • Gıda Yardımı
  • Giyecek yardımı
  • Yakacak (Kömür) Yardımı
  • Kira (Barınma) Yardımı
  • Sosyal Destek Yardımı
  • Eğitim Yardımı
  • Şartlı Eğitim Yardımı (ŞNT)
  • Şartlı Sağlık Yardımı
  • Engelli İhtiyaç Yardımı
  • Afet Yardımları
  • Terörden zarar görenlere yardım
  • Proje Destek Yardımı

Yukarıda saymış olduğumuz sosyal yardımlar ile ilgili olarak detaylı bilgiler veren yazıları daha önce sitemizde yayımladık. Başvuru yapmayı düşündüğünüz sosyal yardım çeşidi ile ilgili olarak yayımladığımız yazılarımıza ana sayfamızdaki Sosyal Yardım Sorgulama kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı Ne Kadar?

2022 Sosyal yardımlaşma para yardımı ne kadar sorusu sosyal yardımlar konusu ile ilgili en çok sorulan soru olsa gerek. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere devlet tarafından yapılan sosyal yardımlar çok çeşitli. Bu sebeple de sosyal yardım parası tutarı başvurulan yardım türüne göre değişiklik gösteriyor.

Yardım türlerine göre sosyal yardımlaşma para yardımı ne kadar örneklendirecek olursak;

  • Şartlı gebelik yardımına başvuran gebelere toplam 495 TL para yardımı veriliyor
  • Fakirlik maaşı para yardımı aylık 643 TL
  • Şartlı eğitim yardımında kız çocukları için ayda 40 TL, erkek çocukları için ayda 35 TL
  • Doğum parası, doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğuna göre 300 TL, 400 TL, 600 TL para yardımı
  • Yaşlılık maaşı (65 yaş maaşı) 3 ayda bir 828,21 TL
  • Engelli maaşı; engelli raporu yüzde 70’in altındaysa aylık 609,61 liradan 661,13 liraya, yüzde 70’in üstündeyse ayda 914,41 liradan 991,69 liraya,
  • Öğrenci yardımı, çocuğun yaşına ve okuduğu okula göre 456 TL’den başlayıp 821 TL’ye kadar çıkıyor.
  • Yeni bebek sahibi olan aileler için süt parası (emzirme ödeneği) 133 TL

Yukarıda belli başlı sosyal yardımlaşma para yardımları ne kadar olduğunu saydık. Ayrıca sosyal yardım başvurusu sonrasında ilgili kurum çalışanları başvuranın ekonomik durumu ile ilgili inceleme yapar. İncele sonrasında yardım yapılması uygun görülmesi halinde kurumun belirleyeceği oranda para yardımı yapılmaktadır. Tüm bu saydığımız yardımlar hakkında nasıl başvurulur, kimlere verilir, gerekli evraklar nelerdir gibi detayları Sosyal Yardım Sorgulama kategorisindeki içeriklerimizden öğrenebilirsiniz.

  2021 Bebekler için Mama ve Bez Yardımı Ne Kadar? Nasıl Alınır?

Sosyal Yardımlaşma Para Yardımı Sorgulama

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yardım parası başvurusu yapanlar doğal olarak merakla başvuru sonucunu bekliyor. Bunun için e devlet üzerinden sosyal yardım sorgulama işleminin yapılması gerekiyor. Sosyal yardımlaşma para yardımı sorgulama işlemi e devlet sistemi üzerinden e Devlet şifresi ile yapılıyor. Eğer e Devlet şifreniz yoksa  herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında e Devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Ekranınıza e devlet kimlik doğrulama sayfası açılacaktır. Kimliğimi Şimdi Doğrula sekmesine tıklamanızın ardından E Devlet Sistem giriş sayfası açılacak. Bu sayfada sırasıyla ilgili kutucuklara TC No ile e Devlet şifrenizi girin ve Sisteme Giriş Yap sekmesine tıklayın. Bu saydığımız işlemleri eksiksiz olarak yaptığınızda e Devlet Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasına girmiş olacaksınız. Şayet daha önce bir sosyal yardım başvurusunda bulunmadıysanız veya başvurunuz kabul edilmediyse sayfada ”Sosyal Yardım Bilgisi Bulunamadı”  şeklinde bir uyarı mesajı alacaksınız. Onaylanmış bir sosyal yardımınız varsa o sosyal yardım ile ilgili olarak detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Kimler Sosyal Yardım Alabilir?

Sosyal yardımlardan kimler faydalanabilir hususuna açıklık getirelim şimdi de. sosyal yardımlardan kimler faydalanabilir ilgili yönetmeliklerde açıkça belirtilmiştir.

Sosyal Yardımlardan faydalanabilmek için;

  • Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmamak
  • Sigortalı olarak bir işte çalışmıyor olmak
  • SGK’dan emekli, yetim ve dul maaşı gibi bir maaş ödemesi almıyor olmak.

Hanedeki kişi başı düşen gelirin yoksulluk sınırının altında olması. Yoksulluk sınırı ne kadar olacağı her yıl asgari ücrete göre belirleniyor. Bu yıl için yoksulluk sınırı aylık kişi başı 483 TL olarak belirlendi. Yukarıda saydığımız tüm şartları taşıyanlar illa ki sosyal yardım alacak anlamına gelmiyor elbette. Yardımın yapılıp yapılmayacağına dair son kararı Mütevelli Heyet vermektedir.

Sosyal Yardım İçin Nereye Başvurulur?

Devlet, sosyal yardımlarını çeşitli kurumlar vasıtası ile yapmakta. Sosyal yardımlar en çok kaymakamlık binalarında konuşlu bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) vasıtası ile yapılıyor. Bu yüzden SYDV tarafından yapılan yardımlar halk arasında kaymakamlık yardımları adıyla da bilinmektedir. Bu sizi yanıltmasın bu ikisi aynı şeydir. Sosyal yardım veren bir diğer kurum ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüdür. Sosyal yardımlaşma vakfından başvuru yapılabilen hemen her yardıma Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de başvuru yapılabilmektedir. Bu iki kurum haricinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bazı sosyal yardımları dağıtmakla görevli. Bunların yanı sıra belediyeler de kendi bütçelerinden sosyal yardım çalışması yapıyor.

  SGK Çölyak Ödeme Tarihleri

Sosyal Hizmetten Nasıl Yardım Alabilirim?

Sosyal hizmetten yardım alabilmek için yapılması gereken tahmin edileceği üzere başvuru yapmaktır. sosyal yardım almak için başvurular; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve belediyelere yapılabilir. Sosyal hizmet yardım başvurusu yapmadan önce muhtarlıktan alınmış fakirlik belgesi sosyal yardım alma noktasında kişiye avantaj sağlar.

Öğrenci Yardım Parası Sorgulama

Okuyan Çocuğa Devlet Yardımı

Sosyal Yardımlaşma Kömür Yardımı Sorgulama

Kaymakamlık Yardım Parası Sorgulama

Doğum Parası Sorgulama

Fakirlik Maaşı Nasıl Alınır?

Kaymakamlık Çocuk Parası Sorgulama

Sosyal Yardım Kimlere Veriliyor?

Fakirlik Belgesi Nereden, Nasıl Alınır, Ne İşe Yarar?


FAQ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre pandemi için yapılan başvuruların 2 hafta içinde sonuçlandabileceğiniz, 2 hafta geçmesine rağmen hala sonuç alamayanların (sistemde süreç devam ediyor yazısını görenlerin) ikamet ettikleri il veya ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı arayarak sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Kaymakamlık Yardımı: İhtiyaç sahibi vatandaşlara lüzumlu şartları sağlamaları halinde yapılan maaş yardımıdır.

Başvuruların E-Devlet'ten T.C Kimlik numarası ile yapıldığı süreçte sonuç sorgulama ve başvuru ekranları E-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor

Ankara sosyal yardım kartının limiti 500TL'dir

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 287 YORUM
  1. Zühdiye ilan dedi ki:

    Yardım başvurusu ihtiyaçım var 1000 TL yardım başvurusu iki çocuk annesi ve yardım başvurusu çok ihtiyacım var

  2. blank Leyla dedi ki:

    Ben devletden yardım istiyorum maaşım yetim maaşı alıyordum onuda alamıyorum bankaya gittim kredi çektiğim için kredi vermedi eşimden boşandım biri yüzde elli engelli biride hapisten geldi kırkbeş gün izinli giderken bile çoçuğuma yol parası veremiyorum kasımdan beri kiralarım elektirik suyumda duruyor yani ekmek parasi bile yok lütfen yardim edin

    1. blank YAVUZ dedi ki:

      Durumum yok

  3. blank Türkan dedi ki:

    Çalışmıyorum yanlızım hiç bir helirim sigortam vs hiç bir gelirim yok ev kira ödiyemiyrum zor durumdaym nakti Yardm istiyrum zordurumdaym Allah rızası için yardım bekliyrum

  4. blank Credit Financier Home dedi ki:

    Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 – 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.

1 6 7 8