2020 Güncel Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

2020’de uzman çavuş maaşları kademe ve dereceye göre değişmekle beraber 2 Bin 500 TL ve 5 Bin TL arasında değişmektedir. Uzman erbaşların görev yaptığı bölgenin riskli ve tehlikeli statüsünde olması halinde ödenen maaşlar artmaktadır. Bunun yanı sıra şayet kişinin görev yaptığı bölgede şartlar zorlaşmışsa ya da çok fazla operasyon yapılıyorsa uzman çavuşların maaşları 5 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra uzman çavuş şayet evli ve çocuklu ise devletten daha fazla katkı payı alacağı için uzman çavuş maaşları artmaktadır.

Uzman Çavuş Maaşları Nasıl Hesaplanır?

Uzman çavuş maaşı hesaplamada kademe ve derece dikkate alınmaktadır. Uzman çavuşlar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ya da Jandarma Genel Komutanlığı kapsamında görev alabilir. Bu meslek grubunda çalışan kişilerin 2019 senesinde aldıkları zam ile beraber maaşları aşağıdaki gibi olmaktadır:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların 2019 senesinde aldıkları maaş; 4 Bin 452 TL ve 4 Bin 791 TL olarak belirlenmiştir.
  • Uzman çavuş şayet terör bölgelerinde görev alıyorsa maaşları artmaktadır.
  • Doğu bölgelerinde görev yapan uzman çavuşların maaşları 6 Bin 360 TL ve 6 Bin 890 TL arasında değişmektedir.
  • Uzman çavuşların maaşlarına senede 2 defa enflasyon oranlarına göre zam yapılmaktadır. Bu ödemeler, 2020 Ocak ayı itibari ile enflasyon oranlarına göre zamlanacaktır.

Uzman Çavuş Maaşları Kademeye Göre Nasıl Belirlenir?

Kademeye göre uzman çavuş maaşları belirlenmektedir. Kişinin uzman çavuşlukta geçirdiği senelere göre maaş artışı yapılmaktadır. Askeri kadrolarda istihdam edilmiş olan tüm rütbeli personellerin kıdem ve meslek sınıflarına göre aldıkları maaşlar da değişkenlik göstermektedir. Uzman çavuşların maaşlarını belirleyen bir diğer unsur ise evlilik ve çocuk sahibi olup olmadığıdır. Evli ve çocuklu uzman çavuşlara verilen katkı payları ise:

  • Uzman çavuş evliyse ve eşi çalışmıyorsa aylık olarak 261 TL devlet katkı payı ödenmektedir.
  • Uzman çavuşun eşi emekli ise aylık olarak devlet tarafından 30,44 TL ödeme yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından büyük çocuğu varsa aylık yardım ücreti 77,11 TL olmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından küçük çocuğu varsa aylık olarak 49,87 TL ödeme yapılmaktadır.
  2020 Komando Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir ?

2020 Uzman Çavuş Alımları

Uzman çavuş alımları her sene Milli Savunma Bakanlığı kontrolünde yapılmaktadır. Buna göre 2019 senesinde de Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından uzman çavuş alımı ilanları yayınlanacaktır. Uzman çavuşların en az lise mezunu olması gerekmektedir. 2019 senesinde uzman çavuş alımları için başvuru yapabilecek kişilerin 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Buna göre uzman çavuş olabilmek için:

  • Uzman çavuş başvurusu yapacak vatandaşların 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuruyu geçen ve ön onay alan vatandaşların 2. Seçim aşamasında başarı göstermeleri halinde uzman çavuş olmalarına onay verilecektir.

Uzman Çavuş Olma Şartları Nelerdir?

Uzman çavuş olmak için şartlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Uzman çavuş olmak için aranan şartlar ise:

  • Başvuru yapan vatandaşların TC vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin 27 yaşını doldurması gerekmektedir.
  • Kişinin askerlik hizmetinin 6. Ayı ile terhisini takip eden 3 sene içinde başvurusunu yapması gerekmektedir.
  • Uzman çavuş olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri ya da Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, askeri öğrencilik ile ilişiğinin devam etmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin herhangi bir hükmü olmaması ve soruşturma altında olmaması gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetli manevi değerlere gölge düşürecek suçlar işlememiş kişilerin uzman çavuşluk başvurusunu kabul etmektedir.
  • Kişinin yasa dışı, siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş olması gerekmektedir.
  • Askerliğini yaparken başvuru yapan kişilerin birlik komutanlıkları tarafından düzenlenmiş olan nitelik belgesinde en az 80 puan alması gerekmektedir.
  • Sağlık raporlarında ‘’Sağlam, Uzman Çavuş Olur’’ ibaresinin olması gerekmektedir.
  • Kişinin boy ve kilo oranları tablosunda belirtilmiş olan değerlere uygun olması gerekmektedir.
  • Adayların en az 1.64 cm ve en fazla 2.10 cm olması gerekmektedir.
  Astsubaylıktan Subaylığa Geçiş Nasıl Olur? Şartları Nelerdir?

Uzman Çavuşluk için Sağlık Muayenesi Nasıl Yapılır?

Uzman çavuşluk için sağlık raporu almak aranan şartlar arasındadır. Yazılı sınavlarda başarılı olan vatandaşların ön sağlık muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Ön sağlık muayenesinde vücutlarında kesik, yara, yanık ve ameliyat izlerinin olmaması gerekmektedir. Sağlık testini başarılı şekilde geçen vatandaşlar, bir sonraki aşama olan fiziki kabiliyet yeterlilik sınavına girmektedir. Bu test kapsamında adayların sportif sınavlardan başarı elde etmesi gerekmektedir. Bu sınavı başarılı şekilde tamamlayan kişiler Psikoteknik Test Uygulaması sınavına girmektedir. Bu sınavda işitsel testlere doğru tepki hızları ölçülmektedir. Bu koşulları sağlayan kişiler uzman çavuş olarak görev alabilir. Bu kişiler ilk kademeden göreve başlar. Uzman çavuş maaşları da ilk kademeden başlayarak her sene artmaktadır.

Uzman Çavuş Olmak için KPSS Zorunlu mu?

Uzman çavuşlukta KPSS zorunlu değildir. Uzman Çavuş olmak isteyen vatandaşlar Uzman Çavuş alım başvuruları açıldığında yazılı sınavlara girerek, istenen aşamaları geçmelidir. Bu aşamalardan ve sınavlardan başarılı şekilde geçen vatandaşlar, uzman çavuş olmak için uygun adaylardır. Buna göre sınavlar:

  • Uzman çavuş olmak isteyen kişiler için ilk olarak ön sağlık muayenesi yapılmaktadır. Ön sağlık muayenesinde kişinin görevini yapmasına engel teşkil edecek sağlık sorunları olup olmadığına, vücudunda kesikler ya da ameliyat izleri olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Sağlık aşamasını tamamlayan kişilere fiziki yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda şınav, mekik, koşu gibi kişinin sportif yeterliliği test edilir.
  • Fiziki yeterlilik sınavının tamamlanmasından sonra işitsel teste sokulur ve uyaranlara tepki süresi ölçülür.
  • Bu aşamaları başarılı şekilde tamamlayan kişiler 5 aylık eğitime sokulur ve ait oldukları sınıfı öğrenirler. Daha sonra kişiler göreve başlar.

Uzman Çavuşluk için Yazılı Sınav Soruları Nelerdir?

Uzman çavuşluk sınavı kapsamında yazılı bir mülakat yapılmaktadır. Uzman çavuşluk sınavı 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav kapsamında:

  • Matematik,
  • Türkçe,
  • Dil Bilgisi,
  • Temel Vatandaşlık Bilgisi,
  • Milli Tarih,
  • Atatürk İlkeleri,
  • Milli Coğrafya soruları bulunmaktadır.
  Askerlik Tecil Ettirme

Başvuru yapan kişilerin bu sınavdan en az 70 puan alması gerekmektedir.

Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Uzman erbaş maaşları uzman çavuşların maaşları ile aynı olmaktadır. 2020 senesinde askeri kadroda görev yapan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Bu maaşlar ilk kademe olmaktadır. Kişinin kademesi ve tecrübesi arttıkça maaşları da artmaktadır. Öte yandan evli ve çocuklu olan uzman çavuşlar daha yüksek devlet katkısı almaktadır. Buna göre uzman çavuş maaşları:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Uzman çavuşun görev aldığı bölgenin riskli olmasına bağlı olarak ödenen maaşlar artmaktadır.
  • Uzman çavuşlarının maaşları için belirleyici olan en önemli unsur çocuk sahibi olup olmamasıdır. Aynı zamanda kişinin aile duruma göre de daha yüksek tutarda maaş ödemeleri yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşlara eş için 30 TL, altı yaşından küçük çocuklar için 49 TL yardım yapılmaktadır.

GARDİYANLAR NE KADAR MAAŞ ALIR – GARDİYAN MAAŞLARI

 ZABITALAR NE KADAR MAAŞ ALIR – ZABITA MAAŞLARI

ASTSUBAY OLMA ŞARTLARI – NASIL ASTSUBAY OLUNUR ?

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR? – 2018 ASTSUBAY MAAŞLARI

UZMAN ÇAVUŞLUKTAN MEMURLUĞA GEÇİŞ NASIL MEMUR OLUR?


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 422 YORUM
  1. kadir dedi ki:

    MERHABA BEN 2018 OCAK 29-31 ARASI ASKERE GİTMEM GEREK TECİLİ BOZDURDUM TEKRAR TECİL EDEBİLİRMİYİM

    1. blank admin dedi ki:

      Sevk işlemleriniz tamamlanmış. Artık tecil ettiremezsiniz. Sağlık raporu alırsanız sonraki celp döneminde aktarılma ihtimaliniz var. Şayet birliğinize katılmazsanız bakaya durumuna düşersiniz. Bakaya durumdayken eğitim sebebiyle tecil şansı olabiliyor.

  2. blank Ferhat dedi ki:

    Merhaba admin ben milli savunma Bakanlığı’nın 3 kuvvet uzman erbaş sınavını kazandım hastaneden 2 olumlu bı olumsuz rapor aldim bu ayın 8 inde raporları teslim ettim iki olumlu olur dediler ne zaman eğitime cagirilirim veya cagirilirmiyim cagrilmazmiyim nasıl öğrenecek bilginiz varmi

    1. blank admin dedi ki:

      Sağlık raporu aşaması sonrasında güvenlik soruşturması başlatılır. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanması halinde çağrılırsınız.

  3. blank Büsra dedi ki:

    Merhaba eşim 2017/10 sozlesmeli jandarma uzman erbas icin mulakata girdi ve kazandi raporu da teslim ettik guvenlik sorusturmasinin da bittigini ve gonderildigini ogrendik bi.kac sorum olucak egitime ne zaman cagirirlar ? Heyet raporunda komando uzman erbas olur verdiler asayis olarak baslayabilir mi ? Ve egitim surecin de maaş ve izin oluyor mu ?? Cevaplarsaniz sevinirim…

    1. blank admin dedi ki:

      Çağrılar ne zaman yapılacak henüz açıklanmadı ama eğitimler genellikle mayıs ayının ilk 2 haftasında başlıyor. Asayiş vazifesi Türk Silahlı Kuvvetlerinde sadece Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülür. Eşiniz jandarma uzman erbaş olursa asayiş ile ilgili vazife alabilir.

    2. blank Büsra dedi ki:

      Zaten jandarmanin mulakatini kazandi yani hastanade komando uzman erbas olur yazdilar egitime ona gore mi cagiricaklar?? Yoksa secebiliyormu asayis istiyor kendisi

    3. blank admin dedi ki:

      Büşra Hanım asayiş jandarmanın genel görev tanımıdır. Jandarma personeli görev aldığı birliğin yapısına göre vazife yürütür. Asayiş tanımı jandarma teşkilatında ayrı bir sınıf değil asli görevdir. Yani asayiş olmak istiyorum diye bir durum yok jandarmada. Jandarma zaten asayiştir, asayişle görevlidir. Sadece doğu ve güneydoğuda iç güvenlik kapsamında da görev yapılabilir. Eşinizin nerede, hangi kapsamda görev yapacağı tayininin çıktığı yere göre belli olur. Bir köy karakoluna da tayini çıkabilir, doğuda iç güvenlik görevi yürüten bir jandarma birliğine de.

    4. blank Büsra dedi ki:

      Birde egitim surecinde izin oluyormu gelip gidebilirmi ?? Lutfen cevaplayin

    5. blank admin dedi ki:

      Yemin töreninden sonra hafta sonları izin veriliyor.

  4. blank Erdal dedi ki:

    Merhaba Admin 2017/10 uzman çavuşlar ne zaman eğitime gidecekler

    1. blank admin dedi ki:

      Henüz açıklanmadı ama genellikle eğitim mayıs ayının ilk iki haftası içinde başlıyor.

  5. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

    Peki kara kuvvetlerinden jandarma özel harekete gecebilirmiyiz acaba?

    1. blank admin dedi ki:

      Farklı kuvvetlerden geçiş mümkün değil.

    2. blank Mustafa dedi ki:

      Tsk ettim cok sagolun kolay gelsin

  6. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

    Nasıl yanj tam olarak anlamadim jöh olabilirmiyiz yani yoksa

    1. blank admin dedi ki:

      şayet Jandarma uzman çavuş olursanız görev yaptığınız esnada kurum içi JÖH alınlarına başvuru yapabilir, seçmelerde başarılı olursanız olabilirsiniz.

  7. blank Erdal dedi ki:

    Merhaba ben jandarma uzman çavuş 2017 10 sınavını kazandım benimle aynı tarihte giren arkadaşlarımın güvenlik soruşturması için evlerine gitmişler benim evime daha gelmediler acaba bir sıkıntı mı var bide benim icra dosyam var sorun olur mu lütfen acil cevap yazarsanız çok sevinirim

    1. blank admin dedi ki:

      soruşturmayla görevli personeller tüm adaylar hakkında güvenlik soruşturmasını yapar. Kısa sürede sizi de ziyaret edeceklerdir. İcra dosyanız herhangi bir sorun teşkil etmez.

    2. blank Erdal dedi ki:

      Çok teşekkür ederim

  8. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

    Uzman cavusluktan jandarma özel harekete gecmemiz mümkün mü acaba admin ortaokul mezunu olanlar icin

  9. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

    Peki uzman cavusluktan jandarma özel harekete gecmemiz mümkün mu acaba

    1. blank admin dedi ki:

      Uzman erbaşlık yaparken, Jandarma özel harekata geçişte mezun olunan son okulun bir etkisi yok.

  10. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

    Meraba admin bey bisey sorcam ben uzmanlik icin basvurdum ortaokul mezunuyum uzman olduktan sonra astsubayliga gecis yapabilirmiyim sartlar uyuyormu ortaokul için

    1. blank admin dedi ki:

      Ortaokul mezunu uzman erbaşların astsubaylığa geçmesi mümkün değildir. Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş için en az lise mezuniyeti şartı aranır.

    2. blank MUSTAFA KARVAR dedi ki:

      Tsk ettim sağolun

  11. blank Gökhan dedi ki:

    Bacaklarım çarpık bataklığa kaçıo uzman çavuşluga engelmi

    1. blank admin dedi ki:

      Uzman çavuş alımında adaylar ilk olarak ön fiziki incelemeye alınır. Fiziksel görüntünüzde farklılık yaratacak, hareketlerinizi engelleyecek kadar bir aşırı bir durumunuz yoksa sıkıntı yaşamazsınız.

  12. blank Büsra dedi ki:

    Merhaba eşim 2017/10 sozlesmeli jandarma uzman erbas icin mulakata girdi ve kazandi raporu da teslim ettik guvenlik sorusturmasinin da bittigini ve gonderildigini ogrendik bi.kac sorum olucak egitime ne zaman cagirirlar ? Heyet raporunda komando uzman erbas olur verdiler asayis olarak baslayabilir mi ? Ve egitim surecin de maaş ve izin oluyor mu ?? Cevaplarsaniz sevinirim

  13. blank Yilmaz dedi ki:

    Merhaba ben uzman cavusluga basvutdum mulakati gectim fakat gidipte egitimlere katilmadim baska bir yerden is teklifi aldim uzman cavuslugu iptal edebilirmiyim

    1. blank admin dedi ki:

      İstemiyorsanız eğitimlere katılmak zorunda değilsiniz. Bu size kanunen sıkıntı olmaz.

  14. blank Sedat dedi ki:

    Slm aleykum arkadaşlar soruma cevap lütfen spor mülakat i geçtim sağlık kurulunda her şey sağlam gözden pitosiz teşhisi çıktı sağlam yazılmadı tanı kısmında made 2 A2 yazıldı komando olur uzman erbaş olabilir yazıldı kaşe yapıldı bilir kişi cevaplasin lütfen heyette verdim yarın açıklanıyor cevap Rica etsem

  15. blank necip dedi ki:

    mrb ben 1995 doğumluyum askerliğimi er olarak yaptım 08.10.2016 da teskere aldım şimdi uzmn çvş olmak istiyorum orta okul mezunuyum açıktan lise okuyorum uzmn onb veya uzman çavuş olabilr miyim acil cvb bkliom saygılar

    1. blank admin dedi ki:

      jandarma Genel Komutanlığı bazı uzman çavuş alımlarında ilköğretim mezunluğu başvurmak için yeterli oluyor. Bunun için Jandarmanın alımlarını takip edebilirsiniz. Yaşınız henüz genç şayet açık liseyi bitirmeye yakınsanız bir an önce mezun olarak sadece jandarma değil diğer tüm kuvvetlerin alımlarına başvuru yapma şansınız olur. Sitemizin Askerlik İşlemleri kategorisinde uzman çavuş olmak için şartlar makalesini okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

  16. blank Semih yaray dedi ki:

    İyi günler uzman çavuşlukta boy ve kilo nasıl benim boyum 163 kilom62 uzman çavuş olabilirmiyim

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Semih Bey. Boyunuz tam sınırda. Başvuru yaparsanız yapılacak ölçüm önem kazanıyor. Sitemizin ”Askerlik İşlemleri” kategorisinde ”uzman çavuş olmak için Şartlar” yazısının içinde boy kilo tablosu yer alıyor. Bu tabloyu inceleyebilirsiniz.

  17. blank Mehmet albayrak dedi ki:

    Selam aleykum admin uzman onbaşilaga başvuru yaptım ve göz kusurum var miyop ve astigmat bana engel teşkil.edermi sınav yerin de ederse boşu boşuna gitmeyeyim teşekkürler.

    1. blank admin dedi ki:

      Tüm sınav aşamalarını geçen adaylar son olarak sağlık raporu alır. Buradaki muayenelerde göz kusurunuz ile ilgili sorun yaşama ihtimaliniz var. Tabi bunun için göz kusurunuzun ne oranda olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık yönergesinde belirtilen sınırlar içinde olup olmadığını ancak uzman hekim muayene ederek karar verebilir.

  18. blank Kerem Arslan dedi ki:

    2017-10 Jandarma Özel Harekatı kazandım. Hem lisans hem de önlisans mezunuyum. 28 yaşına yeni girdim. Eğitimleri geçip 2018 yılında atanırsam eğer 5 yıl fiili süreden sonra tazminat alabiliyor muyuz? Ya da tazminat için kaç yıl çalışmak gerekiyor? Sivil memurluğu geçiş için kaç yıl çalışmak gerekiyor? Son olarak jöh uzman çavuşluktan stsubaylığa geçiş nasıl oluyor, yaş şartı var mıdır?

    1. blank admin dedi ki:

      Uzman Erbaşlar, sözleşmelerini tamamladıktan sonra yeni sözleşme imzalamadıkları takdirde, hizmet yıllarına göre değişen tazminata hak kazanır. Uzman erbaşlıktan açıktan atama ile memurluğa geçiş yapabilmek için en az 7 yıl uzman erbaşlık yapmış olmak gerekiyor. Daha önce Uzman erbaşlıktan memurluğa geçiş ve uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konularında daha önce geniş kapsamlı makaleler yayımladık. Askerlik İşlemleri kategorisinde yer alan bu makaleleri okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

  19. blank Hüseyin dedi ki:

    Admin benim sorum geldmi acaba göremyorumda

    1. blank Hüseyin dedi ki:

      Cevap verirseniz sevincem teşekkürler.

  20. blank Hüseyin dedi ki:

    Merhabalar benim sorum şöle olcaktı ben 29.08.1992 dogumluyuöm ve jöh olbiliyormuyum uzman cavuşlul sınavlarına gircem uzmanlıktan jöhe geçiş nasıl oluyo ve sartlar ne mesela 2013 kasımda askerlgimi bitirdim ben 3 sene gecmemesi gerekiyomuş galiba aslı nedir acaba varmı olma ihtimalim yokSa sadece uzman olarak kalcam ve jöh olmak istiyorum diceksinz neden daha önce basvurmadn liseyi acıktan yeni bitirdim bi yardım edin bana sorabilcek kimseyi bilgi sahibi kimseyi bulamıyorum yani kısacası benim jöh olma ihtimalim varmı yada uzman çavuş olunca varmı?

    1. blank admin dedi ki:

      Geçtiğimiz günlerde yayımlanan KHK ile uzman çavuş olmak için başvuranlarda terhisinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş olması şartı 5 yıl olarak değiştirildi. Yaş sınırı ise 25’ten 27’ye çıkarıldı. Uzman erbaş olabilmek için yaş ve terhis süresi sınırına takılmıyorsunuz. JÖH Jandarma teşkilatının bir birimidir. JÖH olabilmek için öncelikle Jandarma’da uzman erbaş olarak göreve başlamış olmanız gerekiyor.

    2. blank Hüseyin dedi ki:

      Admin bey tamda sormak istedigim bu ben simdi uzman olcam zaten inşallah uzmanlıktan jöhe geçmek istiyom olablirimiyim yani 29.08.1992 dogumluyum 2013 kasımda askerligim bitti teşekkürler.

    3. blank admin dedi ki:

      Geçmiş yıllarda JÖH alımı şeklinde bir uygulama yoktu. Jandarma Genel Komutanlığı kendi personelleri arasından gönüllülük esasına göre seçme yapıyordu. Bu yöntem hala geçerli. 2017 sonunda ilk kez yapılan bir uygulamayla doğrudan JÖH’e personel alımı ilanı açıldı. Bu da ikinci yöntem. Her iki usulle de JÖH adayı olunabilir. Uzman erbaşlık yaparken JÖH’e başvuru yapabilir, uygun görülmesi halinde JÖH’te görev yapabilirsiniz.

    4. blank Hüseyin dedi ki:

      Admin k.bakma tam ögrenmek için soruyom yaş sınırı falan yokmu basvururken benim basvurmamda bi problem yok yani anladıgım kadarıyla?

    5. blank admin dedi ki:

      Cevabını merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz. uzman çavuşlukta yaş sınırı 27 yaşını doldurmamış olmak. Bu yıl ki alımlara başvurmanızda yaş açısından bir sıkıntınız yok.