2020 Güncel Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

2020’de uzman çavuş maaşları kademe ve dereceye göre değişmekle beraber 2 Bin 500 TL ve 5 Bin TL arasında değişmektedir. Uzman erbaşların görev yaptığı bölgenin riskli ve tehlikeli statüsünde olması halinde ödenen maaşlar artmaktadır. Bunun yanı sıra şayet kişinin görev yaptığı bölgede şartlar zorlaşmışsa ya da çok fazla operasyon yapılıyorsa uzman çavuşların maaşları 5 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra uzman çavuş şayet evli ve çocuklu ise devletten daha fazla katkı payı alacağı için uzman çavuş maaşları artmaktadır.

Uzman Çavuş Maaşları Nasıl Hesaplanır?

Uzman çavuş maaşı hesaplamada kademe ve derece dikkate alınmaktadır. Uzman çavuşlar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ya da Jandarma Genel Komutanlığı kapsamında görev alabilir. Bu meslek grubunda çalışan kişilerin 2019 senesinde aldıkları zam ile beraber maaşları aşağıdaki gibi olmaktadır:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların 2019 senesinde aldıkları maaş; 4 Bin 452 TL ve 4 Bin 791 TL olarak belirlenmiştir.
  • Uzman çavuş şayet terör bölgelerinde görev alıyorsa maaşları artmaktadır.
  • Doğu bölgelerinde görev yapan uzman çavuşların maaşları 6 Bin 360 TL ve 6 Bin 890 TL arasında değişmektedir.
  • Uzman çavuşların maaşlarına senede 2 defa enflasyon oranlarına göre zam yapılmaktadır. Bu ödemeler, 2020 Ocak ayı itibari ile enflasyon oranlarına göre zamlanacaktır.

Uzman Çavuş Maaşları Kademeye Göre Nasıl Belirlenir?

Kademeye göre uzman çavuş maaşları belirlenmektedir. Kişinin uzman çavuşlukta geçirdiği senelere göre maaş artışı yapılmaktadır. Askeri kadrolarda istihdam edilmiş olan tüm rütbeli personellerin kıdem ve meslek sınıflarına göre aldıkları maaşlar da değişkenlik göstermektedir. Uzman çavuşların maaşlarını belirleyen bir diğer unsur ise evlilik ve çocuk sahibi olup olmadığıdır. Evli ve çocuklu uzman çavuşlara verilen katkı payları ise:

  • Uzman çavuş evliyse ve eşi çalışmıyorsa aylık olarak 261 TL devlet katkı payı ödenmektedir.
  • Uzman çavuşun eşi emekli ise aylık olarak devlet tarafından 30,44 TL ödeme yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından büyük çocuğu varsa aylık yardım ücreti 77,11 TL olmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından küçük çocuğu varsa aylık olarak 49,87 TL ödeme yapılmaktadır.
  Askerde Verilen Malzemeler 2021 - Askerde Verilenlerin Tam Listesi

2020 Uzman Çavuş Alımları

Uzman çavuş alımları her sene Milli Savunma Bakanlığı kontrolünde yapılmaktadır. Buna göre 2019 senesinde de Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından uzman çavuş alımı ilanları yayınlanacaktır. Uzman çavuşların en az lise mezunu olması gerekmektedir. 2019 senesinde uzman çavuş alımları için başvuru yapabilecek kişilerin 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Buna göre uzman çavuş olabilmek için:

  • Uzman çavuş başvurusu yapacak vatandaşların 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuruyu geçen ve ön onay alan vatandaşların 2. Seçim aşamasında başarı göstermeleri halinde uzman çavuş olmalarına onay verilecektir.

Uzman Çavuş Olma Şartları Nelerdir?

Uzman çavuş olmak için şartlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Uzman çavuş olmak için aranan şartlar ise:

  • Başvuru yapan vatandaşların TC vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin 27 yaşını doldurması gerekmektedir.
  • Kişinin askerlik hizmetinin 6. Ayı ile terhisini takip eden 3 sene içinde başvurusunu yapması gerekmektedir.
  • Uzman çavuş olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri ya da Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, askeri öğrencilik ile ilişiğinin devam etmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin herhangi bir hükmü olmaması ve soruşturma altında olmaması gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetli manevi değerlere gölge düşürecek suçlar işlememiş kişilerin uzman çavuşluk başvurusunu kabul etmektedir.
  • Kişinin yasa dışı, siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş olması gerekmektedir.
  • Askerliğini yaparken başvuru yapan kişilerin birlik komutanlıkları tarafından düzenlenmiş olan nitelik belgesinde en az 80 puan alması gerekmektedir.
  • Sağlık raporlarında ‘’Sağlam, Uzman Çavuş Olur’’ ibaresinin olması gerekmektedir.
  • Kişinin boy ve kilo oranları tablosunda belirtilmiş olan değerlere uygun olması gerekmektedir.
  • Adayların en az 1.64 cm ve en fazla 2.10 cm olması gerekmektedir.
  2020 Komando Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir ?

Uzman Çavuşluk için Sağlık Muayenesi Nasıl Yapılır?

Uzman çavuşluk için sağlık raporu almak aranan şartlar arasındadır. Yazılı sınavlarda başarılı olan vatandaşların ön sağlık muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Ön sağlık muayenesinde vücutlarında kesik, yara, yanık ve ameliyat izlerinin olmaması gerekmektedir. Sağlık testini başarılı şekilde geçen vatandaşlar, bir sonraki aşama olan fiziki kabiliyet yeterlilik sınavına girmektedir. Bu test kapsamında adayların sportif sınavlardan başarı elde etmesi gerekmektedir. Bu sınavı başarılı şekilde tamamlayan kişiler Psikoteknik Test Uygulaması sınavına girmektedir. Bu sınavda işitsel testlere doğru tepki hızları ölçülmektedir. Bu koşulları sağlayan kişiler uzman çavuş olarak görev alabilir. Bu kişiler ilk kademeden göreve başlar. Uzman çavuş maaşları da ilk kademeden başlayarak her sene artmaktadır.

Uzman Çavuş Olmak için KPSS Zorunlu mu?

Uzman çavuşlukta KPSS zorunlu değildir. Uzman Çavuş olmak isteyen vatandaşlar Uzman Çavuş alım başvuruları açıldığında yazılı sınavlara girerek, istenen aşamaları geçmelidir. Bu aşamalardan ve sınavlardan başarılı şekilde geçen vatandaşlar, uzman çavuş olmak için uygun adaylardır. Buna göre sınavlar:

  • Uzman çavuş olmak isteyen kişiler için ilk olarak ön sağlık muayenesi yapılmaktadır. Ön sağlık muayenesinde kişinin görevini yapmasına engel teşkil edecek sağlık sorunları olup olmadığına, vücudunda kesikler ya da ameliyat izleri olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Sağlık aşamasını tamamlayan kişilere fiziki yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda şınav, mekik, koşu gibi kişinin sportif yeterliliği test edilir.
  • Fiziki yeterlilik sınavının tamamlanmasından sonra işitsel teste sokulur ve uyaranlara tepki süresi ölçülür.
  • Bu aşamaları başarılı şekilde tamamlayan kişiler 5 aylık eğitime sokulur ve ait oldukları sınıfı öğrenirler. Daha sonra kişiler göreve başlar.

Uzman Çavuşluk için Yazılı Sınav Soruları Nelerdir?

Uzman çavuşluk sınavı kapsamında yazılı bir mülakat yapılmaktadır. Uzman çavuşluk sınavı 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav kapsamında:

  • Matematik,
  • Türkçe,
  • Dil Bilgisi,
  • Temel Vatandaşlık Bilgisi,
  • Milli Tarih,
  • Atatürk İlkeleri,
  • Milli Coğrafya soruları bulunmaktadır.
  Askerlik Borçlanması Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Başvuru yapan kişilerin bu sınavdan en az 70 puan alması gerekmektedir.

Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Uzman erbaş maaşları uzman çavuşların maaşları ile aynı olmaktadır. 2020 senesinde askeri kadroda görev yapan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Bu maaşlar ilk kademe olmaktadır. Kişinin kademesi ve tecrübesi arttıkça maaşları da artmaktadır. Öte yandan evli ve çocuklu olan uzman çavuşlar daha yüksek devlet katkısı almaktadır. Buna göre uzman çavuş maaşları:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Uzman çavuşun görev aldığı bölgenin riskli olmasına bağlı olarak ödenen maaşlar artmaktadır.
  • Uzman çavuşlarının maaşları için belirleyici olan en önemli unsur çocuk sahibi olup olmamasıdır. Aynı zamanda kişinin aile duruma göre de daha yüksek tutarda maaş ödemeleri yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşlara eş için 30 TL, altı yaşından küçük çocuklar için 49 TL yardım yapılmaktadır.

GARDİYANLAR NE KADAR MAAŞ ALIR – GARDİYAN MAAŞLARI

 ZABITALAR NE KADAR MAAŞ ALIR – ZABITA MAAŞLARI

ASTSUBAY OLMA ŞARTLARI – NASIL ASTSUBAY OLUNUR ?

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR? – 2018 ASTSUBAY MAAŞLARI

UZMAN ÇAVUŞLUKTAN MEMURLUĞA GEÇİŞ NASIL MEMUR OLUR?


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 422 YORUM
  1. Can dedi ki:

    Jandarma 2017\10 uzman erbar sinavi kazandim saglik raporunu alip gonderdim kafama takilan sinavlara girmeden önce tecilimi bozdurup 15 aralikta askere gidecektim sinavi kazaninca askerlik subeye gittim tecil etirmek istiyorum deyince mumkun degil dediler nevarki silüs kagidini edevletten almadigim icin. 2 yil daha tecil ettirdim ama yinede sistem kacak macak olur diye guvenlik sorusturmasindan kalirim diye korkuyom bu konu hakkinda bilgi verebilirmisiz tesekkurler

    1. blank admin dedi ki:

      Tecil İşleminizi yaptırdıysanız ve elinizde askerlik şubesinden alınmış tecil belgesi varsa korkmanızı gerektirecek bir durum yok içiniz rahat olsun.

  2. blank Resul dedi ki:

    Bunu misal olarak veriyorum yani

  3. blank Resul dedi ki:

    Admin ben şimdi askerdeyim ve k.k.kuzmanlıga başvurdum sınavlara münakatlara girdim ve kazandım erken teskere alıcagım icin ve bu surecte askerlik iznimi ve bademcik ameliyatım var onu aldırsam hava degisiminide kullansam bu uzmanlıgıma engel olurmu.

    1. blank admin dedi ki:

      Bademcik ameliyatı uzman çavuş olma noktasında herhangi bir sorun teşkil etmez.

  4. blank Yasin dedi ki:

    Kkk uzman erbasliga başvurdum ama gozumde miyop astigmat var sorun olurmu sağlık raporunda renk körlüğü yok ama sağlam sadece miyop astigmat var

    1. blank admin dedi ki:

      Tüm sınav aşamalarından sonra heyet raporu alınması gerekir. heyet raporunda göz kusurunuzun sorun olması ne yazık ki çok büyük bir ihtimal.

  5. blank Resul dedi ki:

    Merhaba ben şuan askerim k.k.k komondo uzman çavuşluga başvurdum sınav tarihi bide eger kazanırsak askerden erken teskeri mi alırız yoksa askerlik bittikten sonramı giderim son sorum kazanma süreci ve uzman olma sürecı tarihi ne zaman belli olur

    1. blank admin dedi ki:

      Uzman çavuş başvuruları değerlendirildikten sonra uygun görülen adaylar sınav ve mülakata çağrılır. 2018 yılı birinci dönem uzman çavuş başvuru sonuçları Nisan ayında açıklanması bekleniyor. Ardından sınav süreci var. Sınav süreci Nisan ayının sonu ve Mayıs ayı başı içerisinde olacak değişiklik olmadığında. Milli savunma Bakanlığı henüz net tarihleri açıklamadı ama genelde süreç bu şekilde işler. Bu zaman sürecinde teskere almış olursanız sivilden katılırsınız.

  6. blank Mete dedi ki:

    Bn askerligi 97/4 sinav tugay komutanliginda yaptim uzman cavus sinavlarina girdim hepsini gectim mekik 95 şinav 95 koşu 80 nitelik puani 85 herseyi gecti güvenlik sorusturmasi kaldi hicbir sikintimda yok sicilim temiz ozel harekat polislikde yedeklerdeyim uzman cavus olurmuyum cok istiyorum yaaa..

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Mete Bey. Güvenlik soruşturması sadece sizin değil ailenizin de dahil olduğu bir araştırmadır. Sizin sicilinizin temiz olması ne yazık ki tek başına yeterli olmuyor. Başvuru yapmanızın önünde bir engel hiçbir zaman yok. Daha önce güvenlik soruşturmanızın olumsuz sonuçlanması sıkıntılı bir durum. İlerleyen zamanlardaki başvurularınızı da ne yazık ki etkileyebilir. Ama dediğimiz gibi başvuru yapabilirsiniz ve umarız bu konuda tekrar sorun yaşamayarak hayallerinize kavuşursunuz.

    2. blank Mete dedi ki:

      Efendim guvenlik sorusturmasindan hic kalmadim ailemin de temiz hic bir sikinti yok 60 gun surecekmiş olmayi cook istiyorum hic bir sıkıntı yok ailemde fetocu falan sorun yok yani ama nasip tabikide tekrardan tesekkurler…

  7. blank Yağmur dedi ki:

    Ben üniversite işletme bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim ve tesettürlüyüm askeriyede sınırlamalar kalktı deniliyor benim daha da ön planda olabilmem için ne yapmam gerekir ve ne tür sınavlar gerekli ?

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba. lisans eğitiminize devam ettiğiniz için dış kaynaktan temin ile alım yöntemine başvuru yapacaksınız demektir. Dış kaynaktan muvazzaf subay alımı faaliyetinde adaylar kişilik değerlendirme testi ve fiziki yeterlilik testine tabi tutulur. Sınırlamalar kanunen kalkmış olsa da alım komisyon üyelerinin bu duruma ne kadar sıcak baktığını bilmek zor. Siz bu durumda fiziki yeterlilik yani spor testine iyi hazırlanmalısınız. Çünkü burada kontrol tamamen sizde. Kişilik değerlendirme testi ve sözlü mülakata tamamen komisyon üyelerinin inisiyatifinde.

  8. blank Fatih dedi ki:

    Ne olur renk körü magdurlarinın çözüm bulun renk körleride magduriyetten kalksin onlarda uzman olabilsin

    1. blank admin dedi ki:

      Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliğine göre renk körlerinin uzman çavuş olması mümkün değil. Üzülerek söylüyoruz ki bunun değiştirilmesi ne yazık ki ihtimal dahilinde değil.

  9. blank Hakan dedi ki:

    Merhaba 2017/10 jandarma uzman erbaş için başvuru yaptım başvuru kabul edildi ancak yoğunluktan dolayı bir sonraki sınava attı. İlk grubun sınavları aralık sonu itibariyle bitti. Sizce ikinci grubu ne zaman mülakatlara çağırırlar?

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Hakan Bey. TSK birinci dönem uzman çavuş alım sonuçlarını Nisan ayında açıklayıp, seçme sınavlarını nisan ayı sonu mayıs ayı başını kapsayacak şekilde düzenler.

    2. blank Hakan dedi ki:

      Sanırım yanliş anladınız sonuçlar zaten açıklandı sadece yoğunluk nedeniyle sınavlara 2 grup şeklinde alıyorlar ilk grubu aralıkta çağırdılar ikinci grubu ne zaman çağırırlar 2017 10.dönem

    3. blank admin dedi ki:

      Milli Savunma Bakanlığı bahsettiğiniz konu hakkında heniz resmi bir açıklama yapmadı. Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda Ocak ayı içinde çağrı yapmaları muhtemeldir. Konu hakkında 0 (312) 562 05 43 telefon numarasını arayarak bilgi talep edebilirsiniz.

    4. blank Hakan dedi ki:

      Teşekkürler…

  10. blank Gökhan dedi ki:

    Meslekci uzman çavuş maaş hariç ne pirimi alır

    1. blank admin dedi ki:

      silahlı kuvvetler personeli maaşlarına ek olarak bazı tazminatlar alır. Bu tazminatlar birliğin yerine, görevin niteliğine göre değişir. örnekle açıklamak gerekirse herkesin bildiği gibi doğuda OHAL tazminatı alınır. Komando birliklerinde çalışanlar komando tazminatı, Kıbrıs’ta görev yapanlar Kıbrıs ada tazminatı alır. Bunun gibi çok sayıda tazminat çeşidi mevcut.

  11. blank Gökhan dedi ki:

    Askerde iken uzman çavuş olmak istediğimizde nasıl neler yapmalıyız

    1. blank admin dedi ki:

      merhaba Gökhan Bey. Askerdeyken uzman çavuş olmak için başvuru yapmanız gerekir. Bunun için bazı şartlar ve birlik komutanının nitelik belgesi vermesi gerekiyor. Askerdeyken, başvuru yapma döneminde birliğinizdeki komutanlar konu hakkında size gerekli bilgileri verecektir.

  12. blank Merve dedi ki:

    Merhaba. Benimde bi sorum olacaktı. Eşim askerde şuan kendiside uzman cavus olmak istiyor İlköğretim mezunu, dövmesi de var ama komutanlari sorun olmicaginı söylemişler. Fakat eşim trafik kazası geçirdi omuzunda çıkık alnında dikiş izleri var ama pek belli olmuyor izleri. Sizce sıkıntı olur mu sağlık muayesinde?

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Merve hanım. Jandarma Genel Komutanlığı İlköğretim mezunlarından uzman çavuş alımı yapıyor. Komutanlarının sorun olmayacağını söylemesi sizin için iyi. Tabi bu mülakat olsun sağlık muayenesi olsun elenme durumu değişebiliyor. Çok fazla başvuru varsa illa ki bir miktar eleme yapmak zorundalar. Böyle bir durum olursa elenme riski var. Ancak eşinizin bir ustalığı, mesleki bir belgesi varsa büyük avantaj sağlar.

  13. blank Gökhan dedi ki:

    Çok teşekkür ederim bilgilendim peki meslekci olsam ne kadar alırıım

    1. blank admin dedi ki:

      Oto teknisyeni, bakım gibi meslekçilerin ek tazminatları söz konusu değil. Standart uzman çavuş maaşı alırsınız. Ancak komando, paraşüt gibi vasıflar söz konusu olursa maaş artar. Ayrıca jandarmalar diğer kuvvetlerden farklı olarak asayiş tazminatı alır. Bunun haricinde Kıbrıs ve hudut birliğinde çalışmak da ek tazminat sebebidir.

    2. blank Gökhan dedi ki:

      Yani oto teknisyeni batıda 4 bin kadar mı alıo

    3. blank admin dedi ki:

      Şuan itibariyle 4000 TL’nin bir miktar altında ancak siz askere gidip sonra uzman çavuş olmak için başvurduğunuz zamanlarda 4000 civarı olacaktır. O yüzden 4000 TL rakamını telaffuz ettik.

    4. blank Gökhan dedi ki:

      Çok teşekkür ederim

  14. blank Gökhan dedi ki:

    Meslek lisesi motor bölümü mezunuyum 1 ay sonra askere gidicem kademede kalmak istiyorum kademede olmasa bile uzman olarak kalmak istiyorum.
    Kademede uzman olarak kalsam ne kadar maaş alırım
    Otomotiv teknisyeni diye yazıyor diplomamda muyane olurken hepsini sundum.

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Gökhan Bey. Yazımızda uzman çavuş maaşlarının ne kadar olduğu konusunda detaylı bilgi verdik. Otomotiv teknisyeni olmanız askerde uzman çavuş olmanız için bir avantaj sağlar. Meslekçi olarak tabir edilen gruba dahilsiniz. Milli Savunma Bakanlığı uzman çavuş alımı yaparken ihtiyacı olması durumunda meslek diploması sahibi kişileri de alabiliyor. Tabi bu illa ki meslekçi olacaksınız anlamına gelmez. Bu işi yapmaya gönüllüyseniz ve birlik komutanınız yeterlilik belgesi tanzim ederse uzman çavuş olabilirsiniz. Hangi birlikte ve hangi garznizonda çalıştığınıza göre değişiklik göstermekle birlikte askerlik sonrası uzman çavuş olarak kalırsanız maaşınız 4000 TL’den az olmaz. Doğu bölgesinde çalışırsanız 5000 T’nin de üzerinde maaşınız olur.

  15. blank Gözde nur dedi ki:

    Merhaba benim eşim dört yıllık Doğu görevini bitirdi Batı’ya gittikten üç ay sonra Şırnak Silopi’de gönderildi şuan Habur sınır kapısın tatbikattan dolayı ama bir yılı aştı eşim çankırıdan birlikle beraber gönderildi görev süreleri en fazla ne kadar

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Gözde Hanım. Öncelikle eşinizin bir an önce sağ salim yanınıza dönmesini temenni ederiz. Türk Silahlı Kuvvetleri görev ve hizmet konusunda diğer devlet kurumlarına göre çok farklı bir anlayışa sahiptir. Geçmiş yıllarda eşinizin durumunda olduğu gibi batıdaki birliklerin doğuya kaydırma birlik gönderilmesi çok yaşandı ve hala yaşanıyor. Bu kaydırma birliklerin 2 yıla kadar doğuda kaldıkları biliniyor. Ancak eşinizin ne zaman döneceği konusunda bir tahmin yapmak güç. Bu koonuda Türk silahlı Kuvvetleri ne gibi bir görev taksimi ve planlaması yaptığını kamuoyuna açıklamaz. Suriye ve Irak Bölgesinde yeni operasyonların yapılma ihtimali dönüş konusunu biraz zora sokuyor. Temennimiz bir an önce kavuşabilmeniz ama dediğimiz gibi bir tahminde bulunmak mümkün değil.

  16. blank Can Aksoy dedi ki:

    Merhaba abi bir sorum olacaktı ben 1998 doğumluym açıktan lise okuyorum askere gitmeden uzman çavuş olabilir miyim ? Şuan tecilliyim sırf lise diplomamı alıp uzman çavuş olabilmek içindir. Ekim 2018 mezun olcam . Yardımm lütfen ??

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Can Bey. Askerlik Şartsı Uzman Çavuş alımını sadece Jandarma Genel Komutanlığı yapıyor. Nasıl uzman çavuş olunur konusu ile ilgili ”Uzman Çavuş Olma Şartları” adlı bir makaleyi daha önce yayımlamıştık. Makaleyi okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

  17. blank Ömer dedi ki:

    Merhaba
    Uzmanlık için yeni başvuru yaptım 27 yaş sınırı olduğu için son hakkım ve başvurum kabul oldu 2017/10 olarak çağırıldım sizlerden bir kaç bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
    1. Olumlu sonuçlandıktan sonra ne kadar süre içersinde çağırılıyorsun.
    2.sonuçlandıktan sonra yapılan işlemler nelerdir nasıl bilgi veriyorlar.
    3. Eğitim süresi nedir? Eğitim sürecinde ne kadar ücret alınıyor. ve kıdem atlamak nasıl gerçekleşiyor ilk başta asayiş olunabilir mi veya cezaevi asayiş geçiş sağlanabilir mi? Bu konular hakkında sizden destek bekliyorum teşekkürler

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Ömer Bey. Başvurular tamamlandıktan sonra güvenlik soruşturması başlatılıyor.Güvenlik soruşturmasının tamamlanması yaklaşık 60 gün sürer. Günvenlik soruşturmasının tamamlanmasının ardından çağrıların 17 Ocak’ta olması bekleniyor. Sorunuzda mülakatları geçtiniz mi yoksa mülakatlara çağrıldınız mı net belirtmemişsiniz. Bu konuda net bilgi verirseniz daha fazla bilgi paylaşabiliriz. Uzman çavuş eğitim süresi ise 4 ay. uzman çavuşlar 3 yılda bir kademe alır. Asayiş olunabilir mi gibi bir tanım silahlı kuvvetlerde yoktur. Jandarmalar asayişten sorumlu teşkilattır. Asayiş ile ilginizin olabilmesi için jandarma olmanız gerekir.

  18. blank Tuna dedi ki:

    Uzman cavuslarin bildigim kadar 6 aylik bir egitimden geciyolar ve özel kuvvetlere katilma olanaklari var peki 6 aylik egitimi bitirdikden sonra istege göre ozel kuvvet iktisat kursumu aliyorlar?
    Cevaplarsaniz sevinirim….

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba. Özel Kuvvetler gönüllülük esasına göre çalışılan birliktir. Sınıf okullarına ve kıt’alara her yıl özel kuvvetlere katılmak isteyen personel olup olmadığına dair resmi yazı gönderilir. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra personel Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı tarafından gerekli eğitim sürecine alınır. Kurs safhasını başarı ile tamamlayanlar, tim personeli olarak görevine atanır.

  19. blank Ahmet dedi ki:

    2017/10uzman erbaş komando/asayiş yazıyor branş asayiş karakoldami yoksa operasyonami katılıyor jöh gibi bide jöh nasıl olabilirim mümkün mü ozaman erbaş olursak

    1. blank admin dedi ki:

      Asayiş tazminatı jandarma teşkilatında çalışan tüm personel için verilen bir tazminattır. Operasyon, OHAL gibi durumların tazminatı farklıdır. JÖH olmak için başvuru yapmak gerekmekte. Uygun şartları taşıdığınız tespit edildiğinde ve gerekli eğitimleri başarı ile tamamlarsanız JÖH olabilirsiniz.

  20. blank Mert Çakır dedi ki:

    91 doğumluyum Askerde kalmak İstiyorum. Yaş sınırıyla ilgili bir problem yaşar mıyım?
    Duyduğuma göre sözleşmeli asker alımlarında başvuru bayağı düşmüş.Kulaktan dolma bilgidir fakat asker olan bir tanıdıktan işittim bunu.
    Bir de sol kolumun bileğinden dirseğime kadar dövmem var. Normalde 20 cm den uzun olmaması gerekirmiş.Benim dövmem 32 cm. Bu konuda istisna yapılabilir mi? Zaten askerde kalabilirsem sildiririm dövmeyi..
    Bu konuda net bilgi verebilecek bir bilirkişi var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim…

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba Mert Bey. Asker kalmak istediğinizi belirtmişsiniz. Sözleşmeli er, uzman çavuş ve hatta şartları taşıyorsanız astsubay bile olmanız kanunen mümkün. Şuan da asker misin yoksa henüz askere gitmedin mi belirtmemişsiniz. Bu ayrıntı önemli. Jandarma Genel Komutanlığı askerlik şartsız uzman çavuş alıyor. Askere gitmeden de uzman çavuş olma şansı söz konusu. Ancak yaş sınırı 27. Durumun hakkında daha net bilgi verirseniz, sizi daha fazla bilgilendirebiliriz. Ayrıca rütbe ne olursa olsun asker olarak kalmak istiyorsanız dövme başvurularda her zaman sorun çıkartır bilginiz olsun.

    2. blank Mert dedi ki:

      Tekrardan merhaba. Ben 01.05.1991 doğumluyum.Henüz asker değilim.Fakat tecilimi bozdurdum şubatta gideceksin dediler. Dövmeyi de dün sildirmeye başladım baya verimli gidiyor. Bir kaç seansta hallolacak. Buna rağmen bu durum sıkıntı çıkartır mı dersiniz? İz kalmayana kadar işlem görecek sonucta.Vücudumda pskolojik bir kesik vs. bulunmamakta.Dövme de çocuk yaşların verdiği bir hevesle yapılmıştı. Uzman Çavuş olmak istiyorum hatta ilerleme imkanım varsa jandarma özel harekatta da görev yapmak isterim..Bir insanı fiziken eğitip gerekli gücü ortaya çıkarabiliriz, ancak insanın ruhunu eğitmek başka bir durumdur. Bir canım var o da Vatanıma Bayrağıma feda olsun isterim..Bu sebeple askerde kalmak istiyorum..

    3. blank Mert dedi ki:

      (Lise mezunuyum. Üniversite 2 yıllık açıköğretimde kayıtlı bulunmaktayım.)

    4. blank admin dedi ki:

      Merhaba Mert Bey. Askerlik görevinize devam ederken uzman çavuş başvurusu yapma şansınız var. Daha önce yayımlanan bir Kanun Hükmünde Kararname ile jandarma uzman olmak için askerlik şartı kaldırıldı. Yani artık askerliğini yapmayanlar da jandarma uzman çavuş olmak için başvuru yapabiliyor. Artık tecilinizi bozdurduğunuza göre buradan dönüş yok. Askerliksiz uzman olurum diye sevk tarihinizi sakın atlamayın. 1 gün dahi olsa bakaya kalanların başvurusu kabul edilmez. Askerlik görevini yaparken uzman çavuş başvurusu yapabilirsiniz. Birlik komutanımız sizin iyi bir asker olduğunuza ve olacağınıza kanaat getirirse size yardımcı olacaktır. Birliğiniz başvurudan önce size nitelik belgesi verir. Şayet son başvuru tarihi teskere tarihinizden önceyse nitelik belgesi, başvuru dilekçesi ve diğer gerekli evraklar askeri kurye üzerinden birliğiniz tarafından ilgili yerlere gönderilir. Uzman çavuş nasıl onur başlıklı bir makalemiz de var. Orada ise seçme ve mülakat aşaması hakkında bilgiler yer alıyor. Dövme durumunuzun bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyoruz, zaten işinizi garantiye alarak sildiriyormuşsunuz. Umarız ki vatan için görev yapma arzunuz gerçekleşir.

    5. blank Mert dedi ki:

      Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.Son olarak 2015 yılında bir süre yoklama kaçağı olmuşum.Bunu E devletten baktığımda farkettim. 122 lira borç görünmekte.Bu durum sizin bahsettiğiniz bakaya kalma durumuyla ilişkilendirilip sorun olarak karşıma çıkar mı?

    6. blank admin dedi ki:

      Askerlik şartsız uzman çavuş başvurusunda bakaya ve yoklama kaçağı olmama şartı var. Ancak askerlik esnasındaki başvurularda böyle bir şart yönetmelikte görünmüyor. Askere gitmeden bu durumu ortadan kaldırırsanız faydalı olur.

    7. blank Mert dedi ki:

      Tamamdır çok teşekkür ederim.

    8. blank Mert dedi ki:

      https://www.askernoktasi.com/askerde-dovme-sorun-olur-mu.html
      Bu yazıda dövmeyle alakalı bilgilendirme yapmışlar.Yasa ile de bu durum esnetilmiş diye bilgi verilmekte. Umarım doğru bir bilgidir.

    9. blank Bülent dedi ki:

      Merhaba lojistik uzman erbaş sınavını kazandım.Adres değişikliği yaptım ve dolayısıyla güvenlik soruşturmam eski adresimi gitmiş arayıp haber cerdiler ve sonra yeni adresimi verdimle 1 ay oldu halen haber yok bi sıkıntı problem çıkar mı?

    10. blank admin dedi ki:

      Adres değişikliği bildirimini yapmışsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.

    11. blank yusuf dedi ki:

      Uzman çavuş olmak için lise mezunu olmak şartmı

    12. blank admin dedi ki:

      Jandarma Genel Komutanlığı ilköğretim mezunu uzman erbaş alımı yapabiliyor. Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri ise en az lise mezuniyeti istiyor.

    13. blank Ramazan dedi ki:

      Askerlik şartsız jandarma uzman olabilirmiyim

    14. blank Ümit dedi ki:

      mrb ben 2012 geldim askerden sizce ben uzman çavuş olurmuyum 05.10.1991 doğum luyum

    15. blank Ümit dedi ki:

      birde benin kolumda eğrilik ama bana hiçbir zararı yok ağır kaldırsam bile ağrı yok sorun olurmu

    16. blank admin dedi ki:

      Ne yazık ki 3 yıllık terhis süresini aşmış durumdasınız.

1 2 3 10