2020 Güncel Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

2020’de uzman çavuş maaşları kademe ve dereceye göre değişmekle beraber 2 Bin 500 TL ve 5 Bin TL arasında değişmektedir. Uzman erbaşların görev yaptığı bölgenin riskli ve tehlikeli statüsünde olması halinde ödenen maaşlar artmaktadır. Bunun yanı sıra şayet kişinin görev yaptığı bölgede şartlar zorlaşmışsa ya da çok fazla operasyon yapılıyorsa uzman çavuşların maaşları 5 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra uzman çavuş şayet evli ve çocuklu ise devletten daha fazla katkı payı alacağı için uzman çavuş maaşları artmaktadır.

Uzman Çavuş Maaşları Nasıl Hesaplanır?

Uzman çavuş maaşı hesaplamada kademe ve derece dikkate alınmaktadır. Uzman çavuşlar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ya da Jandarma Genel Komutanlığı kapsamında görev alabilir. Bu meslek grubunda çalışan kişilerin 2019 senesinde aldıkları zam ile beraber maaşları aşağıdaki gibi olmaktadır:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların 2019 senesinde aldıkları maaş; 4 Bin 452 TL ve 4 Bin 791 TL olarak belirlenmiştir.
  • Uzman çavuş şayet terör bölgelerinde görev alıyorsa maaşları artmaktadır.
  • Doğu bölgelerinde görev yapan uzman çavuşların maaşları 6 Bin 360 TL ve 6 Bin 890 TL arasında değişmektedir.
  • Uzman çavuşların maaşlarına senede 2 defa enflasyon oranlarına göre zam yapılmaktadır. Bu ödemeler, 2020 Ocak ayı itibari ile enflasyon oranlarına göre zamlanacaktır.

Uzman Çavuş Maaşları Kademeye Göre Nasıl Belirlenir?

Kademeye göre uzman çavuş maaşları belirlenmektedir. Kişinin uzman çavuşlukta geçirdiği senelere göre maaş artışı yapılmaktadır. Askeri kadrolarda istihdam edilmiş olan tüm rütbeli personellerin kıdem ve meslek sınıflarına göre aldıkları maaşlar da değişkenlik göstermektedir. Uzman çavuşların maaşlarını belirleyen bir diğer unsur ise evlilik ve çocuk sahibi olup olmadığıdır. Evli ve çocuklu uzman çavuşlara verilen katkı payları ise:

  • Uzman çavuş evliyse ve eşi çalışmıyorsa aylık olarak 261 TL devlet katkı payı ödenmektedir.
  • Uzman çavuşun eşi emekli ise aylık olarak devlet tarafından 30,44 TL ödeme yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından büyük çocuğu varsa aylık yardım ücreti 77,11 TL olmaktadır.
  • Uzman çavuşun 6 yaşından küçük çocuğu varsa aylık olarak 49,87 TL ödeme yapılmaktadır.
  Sözleşmeli Er Nasıl Olunur

2020 Uzman Çavuş Alımları

Uzman çavuş alımları her sene Milli Savunma Bakanlığı kontrolünde yapılmaktadır. Buna göre 2019 senesinde de Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından uzman çavuş alımı ilanları yayınlanacaktır. Uzman çavuşların en az lise mezunu olması gerekmektedir. 2019 senesinde uzman çavuş alımları için başvuru yapabilecek kişilerin 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Buna göre uzman çavuş olabilmek için:

  • Uzman çavuş başvurusu yapacak vatandaşların 27 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuruyu geçen ve ön onay alan vatandaşların 2. Seçim aşamasında başarı göstermeleri halinde uzman çavuş olmalarına onay verilecektir.

Uzman Çavuş Olma Şartları Nelerdir?

Uzman çavuş olmak için şartlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Uzman çavuş olmak için aranan şartlar ise:

  • Başvuru yapan vatandaşların TC vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin 27 yaşını doldurması gerekmektedir.
  • Kişinin askerlik hizmetinin 6. Ayı ile terhisini takip eden 3 sene içinde başvurusunu yapması gerekmektedir.
  • Uzman çavuş olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri ya da Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, askeri öğrencilik ile ilişiğinin devam etmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yapan kişilerin herhangi bir hükmü olmaması ve soruşturma altında olmaması gerekmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetli manevi değerlere gölge düşürecek suçlar işlememiş kişilerin uzman çavuşluk başvurusunu kabul etmektedir.
  • Kişinin yasa dışı, siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş olması gerekmektedir.
  • Askerliğini yaparken başvuru yapan kişilerin birlik komutanlıkları tarafından düzenlenmiş olan nitelik belgesinde en az 80 puan alması gerekmektedir.
  • Sağlık raporlarında ‘’Sağlam, Uzman Çavuş Olur’’ ibaresinin olması gerekmektedir.
  • Kişinin boy ve kilo oranları tablosunda belirtilmiş olan değerlere uygun olması gerekmektedir.
  • Adayların en az 1.64 cm ve en fazla 2.10 cm olması gerekmektedir.
  Celp Dönemi Nedir? Celp Dönemi Seçimi Nasıl Yapılır?

Uzman Çavuşluk için Sağlık Muayenesi Nasıl Yapılır?

Uzman çavuşluk için sağlık raporu almak aranan şartlar arasındadır. Yazılı sınavlarda başarılı olan vatandaşların ön sağlık muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Ön sağlık muayenesinde vücutlarında kesik, yara, yanık ve ameliyat izlerinin olmaması gerekmektedir. Sağlık testini başarılı şekilde geçen vatandaşlar, bir sonraki aşama olan fiziki kabiliyet yeterlilik sınavına girmektedir. Bu test kapsamında adayların sportif sınavlardan başarı elde etmesi gerekmektedir. Bu sınavı başarılı şekilde tamamlayan kişiler Psikoteknik Test Uygulaması sınavına girmektedir. Bu sınavda işitsel testlere doğru tepki hızları ölçülmektedir. Bu koşulları sağlayan kişiler uzman çavuş olarak görev alabilir. Bu kişiler ilk kademeden göreve başlar. Uzman çavuş maaşları da ilk kademeden başlayarak her sene artmaktadır.

Uzman Çavuş Olmak için KPSS Zorunlu mu?

Uzman çavuşlukta KPSS zorunlu değildir. Uzman Çavuş olmak isteyen vatandaşlar Uzman Çavuş alım başvuruları açıldığında yazılı sınavlara girerek, istenen aşamaları geçmelidir. Bu aşamalardan ve sınavlardan başarılı şekilde geçen vatandaşlar, uzman çavuş olmak için uygun adaylardır. Buna göre sınavlar:

  • Uzman çavuş olmak isteyen kişiler için ilk olarak ön sağlık muayenesi yapılmaktadır. Ön sağlık muayenesinde kişinin görevini yapmasına engel teşkil edecek sağlık sorunları olup olmadığına, vücudunda kesikler ya da ameliyat izleri olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Sağlık aşamasını tamamlayan kişilere fiziki yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda şınav, mekik, koşu gibi kişinin sportif yeterliliği test edilir.
  • Fiziki yeterlilik sınavının tamamlanmasından sonra işitsel teste sokulur ve uyaranlara tepki süresi ölçülür.
  • Bu aşamaları başarılı şekilde tamamlayan kişiler 5 aylık eğitime sokulur ve ait oldukları sınıfı öğrenirler. Daha sonra kişiler göreve başlar.

Uzman Çavuşluk için Yazılı Sınav Soruları Nelerdir?

Uzman çavuşluk sınavı kapsamında yazılı bir mülakat yapılmaktadır. Uzman çavuşluk sınavı 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav kapsamında:

  • Matematik,
  • Türkçe,
  • Dil Bilgisi,
  • Temel Vatandaşlık Bilgisi,
  • Milli Tarih,
  • Atatürk İlkeleri,
  • Milli Coğrafya soruları bulunmaktadır.
  Askerlik Tecil Ettirme

Başvuru yapan kişilerin bu sınavdan en az 70 puan alması gerekmektedir.

Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Uzman erbaş maaşları uzman çavuşların maaşları ile aynı olmaktadır. 2020 senesinde askeri kadroda görev yapan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Bu maaşlar ilk kademe olmaktadır. Kişinin kademesi ve tecrübesi arttıkça maaşları da artmaktadır. Öte yandan evli ve çocuklu olan uzman çavuşlar daha yüksek devlet katkısı almaktadır. Buna göre uzman çavuş maaşları:

  • Göreve yeni başlayan uzman çavuşların maaşları 3 Bin 500 TL olmaktadır. Uzman çavuşun görev aldığı bölgenin riskli olmasına bağlı olarak ödenen maaşlar artmaktadır.
  • Uzman çavuşlarının maaşları için belirleyici olan en önemli unsur çocuk sahibi olup olmamasıdır. Aynı zamanda kişinin aile duruma göre de daha yüksek tutarda maaş ödemeleri yapılmaktadır.
  • Uzman çavuşlara eş için 30 TL, altı yaşından küçük çocuklar için 49 TL yardım yapılmaktadır.

GARDİYANLAR NE KADAR MAAŞ ALIR – GARDİYAN MAAŞLARI

 ZABITALAR NE KADAR MAAŞ ALIR – ZABITA MAAŞLARI

ASTSUBAY OLMA ŞARTLARI – NASIL ASTSUBAY OLUNUR ?

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR? – 2018 ASTSUBAY MAAŞLARI

UZMAN ÇAVUŞLUKTAN MEMURLUĞA GEÇİŞ NASIL MEMUR OLUR?


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 422 YORUM
  1. Uzman çavuş dedi ki:

    Piyade uzman çavuşluktan jandarma astsubaylığa geçiş yapılabilir mi

  2. blank Veysel dedi ki:

    Mrh hocam jandarma 2018-1 mebs ilk eğitim atamaları gecekleşti acaba ikinci egitime kaç ay sonra çağırırlar birde egitim süreleri kaç ay sürüyor birinci gurup eğitimi biter bitmez ikinci grup çağrılır mı cvb. Sevinirim..

  3. blank MUSTAFA dedi ki:

    Hocam mereba ben uzman erbasligi kazandim da 3 4 gün geç gitmem de sıkıntı olurmu mazeretim var söylesem kabul ederler yada eğitime ne kadar sürede gitmem gerek

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba. katılış yapmak için verilen tarih aralığı bellidir. Şayet geçerli bir mazeretiniz varsa eğitim merkezi ile irtibata geçmelisiniz.

  4. blank MUSTAFA dedi ki:

    Hocam uzmanerbaş eğitimine ne kadar sürede geç gidersek egitime almazlar süresi varmı

    1. blank admin dedi ki:

      Bildiğiniz üzere TSK kurallar konusunda hassasiyeti güçlü bir kurum yapısıdır. Belirtilen tarihler arasında katılış yapmanız sizin için sağlıklı olacaktır. İlla ki birkaç gün geç kalma ihtimaliniz varsa sağlık raporu alıp birliğinize iletmeniz iyi olacaktır.

  5. blank Kenan dedi ki:

    Mrh hocam daha oncede bir sorum vardi hocam.uzman cavus. 2018- 1. egitime ne zaman cagirirlar uzman cavuslarin hafta sonu tatilleri var mi birde calisma saatleri nasil resmi tatillerde izin kullaniliyor mu cevaplarsaniz cok sevinirim simdiden tesekurler…

    1. blank admin dedi ki:

      Merhaba. Eğitime çağrılma durumu biraz karmaşık Özellikle darbe girişiminin ardından güvenlik soruşturması üzerinde daha hassasiyetle duruluyor ve uzun sürüyor. Bu yüzden mülakatlarda başarılı olan her aday hemen ilk eğitim döneminde çağrılmayabiliyor. Bu yüzden ne zaman eğitime çağrılacağınız konusunda net bir süre vermek mümkün değil. Uzman erbaşlar eğitim sürecinde nöbet ve eğitim söz konusu değilse resmi tatil ve hafta sonu tatilini kullanır.

  6. blank Gökhan Demirel dedi ki:

    S. A jandarma elektrik braşlı uzman erbaş başvurusu yaptım dün, başvurum onaylandı yanlız bana her hangi bir msj gelmedi. Mülakat nerde olacak, mülakatta sonra Nerde ne zaman eğitim göreceğim, eğitim süresi içersindem sözleşme imzalanacak mı ? Ve en az 2 yıllık sözleşme olurmu, bir de sözleşme bittikten sonra bana bir ücret talep ediliyor mu acaba. Lütfen yardımcı olurmusun uz. TEŞEKKÜRLER….

    1. blank admin dedi ki:

      Başvuru sonrasında mülakatların nerede ve ne zaman yapılacağını jandarmanın resmi internet sitesi üzerinden ve e devletten takip edebilirsiniz. Sözlşemlerin kaç yıllık yapılacağı başvuru belgesinde belirtilir, sözleşmeler buna göre yapılır. Sözleşme bitimi sonrasında yeni sözleşme imzalamayanlar hak ettikleri tazminatı alabilir. Tazminatın ne kadar olacağı hizmet yılına göre değişir.

  7. blank Omer dedi ki:

    Mrh hocam jandarma uzman cavus muharebe bolumunu mebs kazandim.askerdeki gorevleri nelerdir.nobet tutuyorlar mi haftasonu tatilleri var mi ilk kac aydan sonra beylik tabanca alabilirsin

  8. blank Vedat dedi ki:

    Mrh hocam uzman erbas mebs bolumununden kazandim bunlarin askerdeki gorevi nedir bunlarda nobet varmi nobet tutarlar mi birde calisma saatleri belli mi hafta sonu tatilleri var mi TŞK.

1 8 9 10