2020 İBB Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Açılacak?
2020 İBB sosyal yardım kartı ne zaman açılacak şeklinde okurlarımızdan binlerce mesaj almış bulunuyoruz. İBB Kadın Koordinasyon Merkezi ile kartların ne zaman açılacağı yönünde yaptığımız görüşme neticesinde kartların durumu hakkında verilen tüm bilgileri siz okurlarımızla paylaşıyoruz.
2020 İBB Sosyal Yardım Kartı
İBB Kart sahiplerine müjdeli haber sonunda geldi. Aralık ayının son günlerinde denetim yapılacağı gerekçesiyle İBB sosyal yardım kartları kullanıma kapatılmıştı. Aylar süren bu bekleyiş sonrasın müjdeli haber nihayet bugün geldi. 2 buçuk aydır kartlarının açılmasını umutla bekleyen vatandaşların cep telefonlarına kartları açıldığına dair mesajlar bugün yani 8 Mart itibariyle gelmeye başladı. Denetim sürecinde bazı kartların iptal edilmiş olma ihtimali var. Tabi telefonuna her mesaj gelmeyenin kartım iptal oldu mu diye endişe yaşaması normal. İBB sosyal yardım kartının açıldığına dair cep telefonlarına mesaj gelen okuyucularımız bunu yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Böylece kartların açılması süreci hakkında tüm kart sahiplerini bilgilendirmiş olalım.
İBB KART GEÇMİŞ AYLAR ÖDENECEK Mİ?
İBB Sosyal Yardım Kartı Hangi Marketlerde Geçerli
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlar kapsamında yürüttüğü en büyük çalışmalardan biri İBB sosyal yardım kartı. İstanbul’da yaşayan yüz binlerce dar gelirli vatandaşımız başta gıda olmak üzere pek çok temel ihtiyacını İBB sosyal yardım kartı sayesinde bir nebze de olsa karşılıyor.
Devletin yardımları yardım kartı ile ile sınırlı değil elbette devletin, diğer kurumları ve belediyeler aracılığı ile yağtığı diğer tüm sosyal yardımlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için aşağıda bağlantıları bulunan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
İBB Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Açılacak?
Her yılın sonunda İBB sosyal yardım kartları denetim sürecine alınıyor. Kart sahiplerinin kartı kullanmak için uygun şartları hala taşıyıp taşımadıklarının tespiti bu denetim süreci ile tespit ediliyor. Maddi durumlarında İBB kart sahibi olma şartlarını ihlal edecek kadar iyileşme olduğu tespit edilenlerin kartları iptal ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda denetimler yaklaşık 1 ay civarında sürüyordu. Bir önceki yıl denetim 6 Şubat tarihinde sonuçlanmış ve İBB Sosyal yardım kartları yeniden kullanıma açılmıştı.
Geçtiğimiz yıl denetim süreci ise kart sahiplerine büyük sıkıntı yaşatmıştı. 2017 yılı aralık ayında kullanıma kapatılan aylar neredeyse 4 ay boyunca kapalı kaldı ne yazık ki. 2018 Nisan ayına kadar İBB sosyal yardım kartları kullanılamadı. kartların bu denli uzun süre kapalı kalmasının sebebi sadece denetim sebebi ile değildi. + aylık süreçte kartlar için yeniden ihaleye çıkıldı: İBB kartı hangi marketlerde kullanılabilecek yeniden belirlendi. Bu yıl denetim süreci ise Aralık ayının sonlarına doğru başladı. 2020 yılına girdiğimiz şu günlerde denetim süreci hala devam etmekte. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kartların ne zaman açılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. İBB sosyal yardım kartı ne zaman açılacak belediyeden bir açıklama yapılması halinde anında sitemizden siz okuyucularımızla paylaşacağız. Bizi takipte kalın.
BELEDİYE YARDIMLARI NELER, NASIL ALINIR?
DEVLET YARDIMLARI NELER, NASIL ALINIR?
İBB Kart Denetim Süreci
Kart sahiplerinin en sık sorduğu soru İBB Sosyal Yardım Kartı Ne zaman Açılacak oldu hal böyle olunca. İBB Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ile denetim süreci başladığından bu yana kartların ne zaman açılacağına dair defalarca bilgilendirme talep ettik. Ancak belediye yetkilileri kartların ne zaman açılacağı yönündeki bilgi talebimize net bir tarih vermezken sadece kartların denetim sürecinin devam ettiğini ifade ettiler. Edindiğimiz bilgilere göre bu yıl kartların denetim sürecinin geçtiğimiz yıllara oranla uzun sürmesinin sebebi yeniden ihaleye çıkılması. Söz konusu ihale İBB sosyal yardım kartlarının hangi marketlerde kullanılacağı ile ilgili. Bu yıl çok büyük ihtimalle İBB Sosyal yardım kartı geçerli olduğu marketler listesi bu yıl değişecek.
İBB’den kartlar ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama gelmemesi sebebiyle gayrı resmi yollardan kartların ne zaman açılacağına dair bilgi edinmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca konu hakkında büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Bir kısım belediye çalışanları kartların 5 Mart itibariyle yeniden kullanıma açılacağını ifade ederken, bir kısım belediye çalışanları ise kartların açılmasının mart ayı ortasını bulacağını ifade etti. Ama özellikle belirtmemiz gerekir ki bu bilgi teyide muhtaç ve resmi açıklama değil.
İBB’nin yetkili makamları kendileri ile defalarca temasa geçmiş olmamıza rağmen resmi olarak bir tarih vermiş değiller. Şu anda beklenti ve umudumuz İBB sosyal yardım kartlarının en geç Mart ayı ortasına kadar yeniden kullanıma açılacağı yönünde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi konu kartların ne zaman açılacağı yönünde herhangi bir resmi açıklama yayımlaması halinde güncel olarak sitemizden paylaşacağız. İBB sosyal yardım kartı ne zaman açılacak güncel ve doğru bilgi edinebilmek için sitemizi takip edebilirsiniz.
KAYMAKAMLIKTAN SOSYAL YARDIM NASIL ALINIR?
ERZAK YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Kartı neden kapattınız verdiğiniz 100 lira oda kesildi oy zamanı mahalle mahalle geziyonuz kiradayim
Kasım ayı yattı mı bilgisi olan var mı.
Kartlar yattimi bilgisi olan var mı
yok şimdi gittim markete kasım ayı yüklemesi yapılmamış
Her ay boyle 5 inde acilio Inss acilir
Benim kartıma neden yükleme yapılmıyor artık kirada oturuyorum sigortamız yok kronik hastayım 2 çocuğum var eşimide virüsten dolayı işten çıkardılar kiramı ödeyemiyorum hiçbir yerden bir gelirim bu market kartınada yükleme yapılmıyor devletten yardım istiyorum zor durumdayım ilaçlarımı bile alamıyorum maddi durumu iyi olanlar hep yardım alıyor bize kim yardım edicek lütfen bizede yardım edin
Sigortam yok tek başıma çalışıyorum 3 kişi yaşıyoruz evim kira başka yardım gelcek biyer yok ve benim kartımı kapttınız. Nie neden benim gibi insanlara vermiceksinizde kime verceksiniz.İmamoglu gelmeden önce günü gününe kartımız oluyo yazık günah bunun içinmi seçildi geldi günden beri hiç olumlu bişeyini görmedik hep zam hep yardımları kesti hakkımı HELAL ETMİYORUM
Temmuz ayı yükleme yapıldımı acaba saygilar
Yükleme ne zaman yapılacak
Ekim ayı kartım yatmamış neden acaba
selamun aleyküm ibb aracılığıyla vakıfbank kartı geldi 10 gün olucak yardımlar nezaman yatar bilgisi olan varmı?
Telefonuna mesaj gelince yatar, 3 ayda bir yatar, kart geldikten yaklaşık 1 ay sonra yatar. 300 TL yatar ,telefona mesaj gelmeden boşuna bankaya gitme yatmaz
Sosyal yardim kartlari 1 haziran yüklenmemiş neden
Temmuz ayı yükleme yapıldımı acaba saygilar
1 nisan yuklemesi yapildi mi acaba
KARTLAR ACILDI BILIN OCAK AY
Merhabalar öncelikle eğer gerçekten ihtiyacı olan varsa tabiykide alsın kaç kere şahit oldum o kartla parfüm saç boyası alıyorlar bide üstelikte durumları benden daha iyiler cüzdanlarını bir açıyorlar hep 200 200dolu ellerinde son model telefonlar ben kronik hastayım kemik erimesi var bipolar bozukluğu enfeksiyon var çalışamıyorum eşim asgari ücret alıyor ev kira 1milyar yetmiyor Allah razı olsun bu kartlar olmasa aç kalırız acaba nezaman açılır çok zor durumdayız
Hanım efendi kartın parasını verip bir yakınına o şekil kullandıran olabilir. Belediye durumu olmayana asla kart vermiyor. Almak kolay depil maalesef. Kart sahibinin nakit ihtiyacı olmuştur o zengin şahıs da kartla alacağını almıştır. Zan altında bırakmayın insanları.
Kendinizi burda acındırıp başka insanların yardım almasına niye laf ediyorsunuz.Bizim de cebimizde para oluyor kiraya faturalara gidiyor.O insanda belki bunlara verecek parasını. Nerden biliyorsun da ihtiyacı yok diyorsunuz. Beklide senin yok yardım kartına ihtiyacın nerden bilelim.
Psikoloğa git tedavi ol, fakir diye saçını boyatıp güzelleşmeye hakkı yok mu, belki yılda bir alıyor, sana ne, ister boya alır, ister ekmek alır, git tedavi ol, kıskanç.
Sosyal yardim kartlari 1 haziran yüklenmemiş neden
Kasim ayi hala yatmadi neden acaba
2020 itibariyle kartlar kapandı ama kapanacak bilginiz olsun diye mesaj gelmedi bu sene umarım tez zamanda açılır.
Benim de Yardıma ihtiyacım var her yere başvuru yaptım henüz üstlenen olmadı ki çocuğum var evim kira elektrik
Sosyal yardim kart yatti onc yattina dair mesaj geldi sok markete gittim dun 100 tl yatmis
Ağustos ayı yatmadı kartlar iptal mi bilgisi olan var mı 100tl yatıyordu kaç defa baktım ama yatirmamislar
2020 itibariyle kartlar kapandı ama kapanacak bilginiz olsun diye mesaj gelmedi bu sene umarım tez zamanda açılır.
Merhaba ayse hanım emin misiniz kartların yattığında?
Açıldı mi bilgisi olan varmı
Bu ay yükleme yapılmadı dimi ?
8 aylık kartım var ağustos ayında yükleme yapılmamış aradim incelemede dediler nedeni nedir acaba kartım iptal mi oldu
Sosyal yardim kart aradim acilicak diyolar ama nezamn belli degilmis insallah en kisa zamanda acarlar
Psikoloğa git tedavi ol, fakir diye saçını boyatıp güzelleşmeye hakkı yok mu, belki yılda bir alıyor, sana ne, ister boya alır, ister ekmek alır, git tedavi ol, kıskanç.
İmamoğlu israfı önlüyecekmiş fakirin aldığı yardımla daha herşey ***** olmadı daha durun
Bi yardim aliyorduk aylik 100 tl gibi trajik bir rakam onuda bi kere verdiler bu ay yuklenmemis tesekkurler aylik 25.000 tl alan millet meclis uyeleri tesekkurler 65.000 tl maas alan baskanimiz
2020 itibariyle kartlar kapandı ama kapanacak bilginiz olsun diye mesaj gelmedi bu sene umarım tez zamanda açılır.
Bu ayin birinde neden yükleme yapilmadi
Kartlara temmuz yüklemesi yapılmıştır arkadaşlar msj geldi yarın sabah itibariyle kullanabılırsınız
Merhaba sosyal yardim kartlari tekrarmi kapandi
28.06 .2019 tarih kapandı ibb yardım karti yardım yapıyorsunuz sonuçta bu yardimin sonlanmasi seçimden sonra hemde çok büyük bir ayipliktir yardım dileğiyle yapmaniz öncelikle sonra dan kapanilmasi niçin yaptığını bilsek iyi bir sonuç olucaksa yapin âmâ biz yardima muhtaç olacak insanları böyle zor durumda bırakmayın lütfen rica ediyorum
Secim sonrası kartlar kapandı???
Bu ayın birinde neden yükleme olmadi???
Herkese meraba bu ay nisan 6sinda 300 vev600 tl yatacak kartlara bilgisi olan var mı daha net
Kart başvurusu nasıl yapılıyor
Başvurular belediyeye kadın koordinasyon merkezine yapılıyor.
2018de ibb kartim vardi kullandim simdi bircok kisininki acildi yuklenmis bana msj gelmedi aradigimda denetleme yapiliyor denildi msj gelirmi bana
Kartlar açıldı, bu kez kart sahiplerine mesaj gelmedi.
Bu ayın 1nde yükleme olmamış kartlara temmuz ayının saygilar
Merhaba sosyal yardım kartları tekrarmı kapatıldı bilgi verirmisiniz?