Erzak Yardımı İçin Nereye Başvurulur

Erzak yardımı için nereye başvurulur, dar gelirli vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bir konu. Ülkemizde kamu kurumları, özel kuruluşlar ve yardımsever vatandaşlar büyük miktarda gıda, erzak yardımı yapıyor. Erzak yardımı için nereye başvurulur? Erzak yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı kimlere verilir? Gibi erzak ve gıda yardımı ile ilgili tüm sorularınızın cevapları yazımızda. Siz de gıda yardımı almak istiyorum diyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.

erzak yardımı için nereye başvurulur

Gıda – Erzak Yardımı

Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı açıklamaya göre 2020 yılında açıklanan açlık sınırı verileri  2,058 TL olarak işaret etmiştir. Açlık sınırı, bir insanın bir ay boyunca sağlıklı ve iyi beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması anlamına geliyor. Asgari ücretin 2300 TL bandında olduğu da göz önüne alınınca durumun vahameti ortaya çıkıyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık beşte biri açlık sınırı altında bir gelire sahip ve yeterince beslenemiyor.

Durum böyle olunca devlet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve belediyeler gibi kurumları ile açlık sınırı altında geliri olan fakirlere erzak ve gıda yardımları yapıyor. Gıda yardımı yapan sadece devlet değil elbette. Hayırsever vatandaşlar bireysel olarak, aşevi veya vakıflar vasıtasıyla gıda yardımları yapıyor. Ayrıca ülkemizde çok sayıda erzak yardımı yapan kuruluşlar da mevcut. Hayırsever vatandaşlar ve kuruluşlar gıda yardımını en çok ramazan ayında ramazan erzak paketi şeklinde yapıyor.

İLGİLİ KONULAR:

FAKİRLİK MAAŞI NE KADAR, NASIL ALINIR, FAKİRLİK MAAŞI SORGULAMA

YOKSUL AİLEYE KİRA YARDIMI

Erzak Yardımı İçin Nereye Başvurulur?

Dar gelirli vatandaşlarımızın büyük bölümü ne yazık ki devletin yaptığı sosyal yardımlar hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Özellikle sitemizde erzak yardımı için nereye başvurulur, erzak yardımı nasıl alabilirim şeklinde çok fazla soru alıyoruz. Devletten erzak yardımı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvuru yapmak gerekiyor. Gıda yardımı almak isteyen kişiler ikamet ettikleri yerdeki kaymakamlık binaları içinde bulunan vakıf şubesine gıda yardımı dilekçesi yazarak başvuru yapması gerekiyor.

  2021 Dul Maaşı Ne Kadar Oldu | Muhtaç Dul Aylığı Nasıl Alınır?

Erzak Yardımı Nasıl Alınır?

Devletten erzak yardımı alabilmek için sosyal yardımlaşmaya başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru esnasında başvuru yapan kişinin yanında üzerinde TC Kimlik numarası yazan kimlik bulunması yeterli oluyor. Muhtarlıktan fakirlik belgesi alarak gıda yardımı başvurusu yapmak daha faydalı olacaktır ancak böyle bir zorunluluk yok. Vakıf çalışanları ilk olarak başvuru yapan kişinin maddi durumunun gıda yardımı almaya uygun olup olmadığını araştırmasını yapar. Uygun görülmesi halinde gıda yardımı yapılır.

Devlet yoksullara yardımını sadece gıda olarak yapmıyor elbette. Devletin yaptığı yardımlar çok çeşitli ve milyonlarca kişi bu yardımlardan yararlanıyor. devletin yaptığı yardımlar nelerdir ve bu yardımlardan kimler faydalanabilir detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıda linklerini verdiğimiz yazılarımızı okuyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

DEVLET YARDIMLARI NELERDİR?

SOSYAL YARDIMLAR KİMLERE VERİLİR?

Belediyeden Erzak Yardımı Nasıl Alınır?

Belediyeler, kendi bütçelerini kendi oluşturan kurumlardır ve bu bütçeden kendi belirledikleri miktar kadar sosyal yardım yapabilirler. Belediyeler yaptıkları yardımları büyük bir çoğunlukla gıda, erzak ve kömür yardımı şeklinde yapmaktadırlar. Belediyeler genellikle, mahalle muhtarları ile bilgi alışverişi yaparak fakir aileleri tespit eder. Daha sonra bu fakir ailelere gıda ve erzak yardımında bulunur. Yani belediyelere genelde gıda yardımı başvurusu yapılmaz, belediyeler ihtiyaç sahiplerini kendileri tespit edip yardım ederler.

Özellikle büyük şehirlerde, belediye ve muhtarların her fakir ve ihtiyaç sahibi kişiyi tespit etmesi mümkün değil. Bazen gıda yardımına muhtaç olan aileler gözden kaçarak yardım alamayabiliyor. Bu yüzden belediyeden erzak yardımı alabilmek için belediyelerin ilgili kurumlarına başvuru yapmak gerekiyor. Belediyeye gıda yardımı başvurusu yaparken kimlik ve muhtarlıktan alınmış fakirlik belgesi isteniyor.

Sosyal Yardım Kartı Nedir?

Son yıllarda bazı belediyeler ve SYDV gıda yardımı dağıtımında sosyal yardım kartı uygulamasına geçti. Erzak dağıtımında genellikle aynı tarz gıdalar dağıtılıyor. Bazen yoksul aile ihtiyacı olmayan gıdayı almak zorunda kalıyor, ihtiyacı olan gıdayı alamadığı da oluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için artık yavaş yavaş sosyal yardım kartı sistemine geçiliyor. Sosyal yardım kartları çok sayıda markette geçerli. Sosyal yardım kartı alan fakir aile, markete giderek kart limiti kadar ihtiyacı olan şeyleri alabiliyor. Sosyal yardım kartına başvuru da tıpkı aynı gıda yardımında olduğu gibidir.

  2020 İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır, Limiti Ne Kadar

Belediyelerin yaptığı diğer yardımlar nelerdir ve fakirlik belgesi nasıl alınır bilgi sahibi olmak için aşağıda linklerini verdiğimiz yazılarımızı okuyabilirsiniz.

GÖZ AT:

BELEDİYE YARDIMLARI NELERDİR?

FAKİRLİK BELGESİ NEREDEN NASIL ALINIR?

Erzak Yardımı Sorgulama

Erzak yardımı sorgulama işlemi günümüz itibariyle e devlet sistemi üzerinden yapılamıyor. Bu yüzden gıda yardımı sorgulama işlemini yapmak için başvuru yapılan belediye veya vakıf şubesine ya bizzat gitmek veya telefonla arayıp bilgi almak gerekiyor.

Sorularınızı Bize Yazın

Erzak yardımı için nereye başvurulur başta olmak üzere gıda yardımı alma konusunda akıllara gelebilecek tüm soruları cevaplamış bulunuyoruz. Konu hakkında aklınıza takılan tüm soruları yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. Yetkin yazar ekibimiz tüm sorularınıza hızlı ve güncel bilgiler kullanarak cevap vereceklerdir.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 34 YORUM
  1. blank Meltem konak dedi ki:

    4 çocuğum var eşim calismiyo evim kira sizde erzak yardımı istiyorum

  2. blank davut kalkan dedi ki:

    bize çikmıyor 30 gündür boşum madurum heryere baş vurduk yardım uzatılmadı