2020 İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır, Limiti Ne Kadar

2020 İBB Sosyal Yardım Kartı, İstanbul’da ikamet eden dar gelirli vatandaşlara çeşitli ihtiyaçlarını karşılaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. İBB Kart ile ilgili olarak; 2019 İBB sosyal yardım kartı nasıl alınır? İBB Sosyal Yardım Kartı başvurusu nereye yapılır? İBB Sosyal Yardım Kartı limiti ne kadar? Sosyal Yardım Kartı nasıl kullanılır? İBB Sosyal Yardım Kartı hangi marketlerde geçerli? İBB Sosyal Yardım Kartı limit sorgulama nasıl yapılır? kapanan İBB kartlar ne zaman açılacak? Gibi akıllara gelebilecek tüm soruların ayrıntılı cevapları sizin için hazırladığımız araştırma yazımızda.

2020 İBB Sosyal Yardım Kartı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere uzun yıllardır gıda ve nakdi yardım gibi sosyal yardım çalışmaları yürütüyor. İBB sosyal yardımlar kapsamında dar gelirli vatandaşlara nakdi yardımın yanı sıra gıda yardımı uygulamasını 2006 yılına kadar koli dağıtımı şeklinde yürütüyordu. Bu yıldan itibaren gıda yardım kolisi uygulamasına son verilerek alışveriş kuponu uygulaması hayat geçirildi. Takip eden 8 yıl boyunca dar gelirlilere alışveriş kuponu dağıtıldı. 2014 yılı itibariyle İstanbul Kart projesi kapsamında alışveriş kuponu uygulaması terk edilerek sosyal yardım kartı uygulaması başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere İBB Sosyal Yardım Kartı dağıtımı gerçekleştirdi. Sosyal yardım kartı sayesinde dar gelirli vatandaşlar ihtiyaçlarını kartlarına yüklenen bakiyeyle karşılama şansına kavuşmuş oldu. Kart sayesinde dar gelirli vatandaşlar herkes için aynı yapılan yardım yerine, kendi ihtiyaçlarını kendileri temin etme şansına kavuştu. Belediyeler tarafından yapılan yardım sosyal yardım kartı ile sınırlı değil elbette. Tüm belediye yardımları hakkında geniş bilgi edinmek için aşağıda linki bulunan yazımızı okuyabilirsiniz.

  Belediye Yardımları Nelerdir? Nasıl Alınır ?

İBB Sosyal Yardım Kartı Kimlere Veriliyor?

İBB kart hakkında genel bilgileri verdik. Şimdi de İBB sosyal yardım kartı kimlere verilir konusuna değinmeye başlayalım. İBB sosyal yardım kartı alabilmek için ilk olarak İstanbul’da ikamet etmek gerekiyor. İkinci şart ise başvuran kişinin herhangi bir sağlık ve sosyal güvencesinin olmaması. Yani İstanbul’da ikamet edip, herhangi bir düzenli geliri ve sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımız bu kartı almak için hak sahibidir.  Bunlara ek olarak sosyal yardım kartını alabilmek için muhtarlıktan fakirlik belgesi de alınması gerekiyor. Fakirlik belgesi sadece sosyal yardım kartı alımında değil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer kurumlar tarafından yapılan yardımları alma noktasında da büyük fayda sağlıyor. Fakirlik belgesi Fakirlik belgesi nereden nasıl alınır öğrenmek için aşağıda bağlantısı bulunan yazımızı okuyabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nereye Yapılır?

Yukarıda saydığımız şartları taşıyan vatandaşlarımız İBB kart almak için başvuru yapabilirler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı başvurusu iki şekilde yapılabiliyor. İlk başvuru yöntemi telefonla başvurudur. 0 212 444 00 93 numaralı telefonu arayarak başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İkinci yöntem ise bizzat başvuru yapmak. Sosyal yardım kartı başvurusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezine yapılmaktadır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır?

2020 İBB sosyal yardım kartını alabilmek için yukarıda saydığımız yöntemlerden biriyle başvuruda bulunmak. Başvuru esnasında yanınızda muhtarlıktan alınmış fakirlik kağıdı olması gerekiyor. Sosyal yardım kartı başvurusu işleminin tamamlanmasının ardından belediyenin konu ile ilgili ekipleri, başvuru yapan aileleri bizzat evinde ziyaret eder. Başvuru sayısının çok fazla olması sebebiyle ev ziyareti bazen 8 -9 ayı bulabilmektedir. Bu ziyarette başvuru yapan ailenin gerçekten dar gelirli olup olmadığı, durumlarının yardım almaya uygun olup olmadığına dair inceleme yapılır.

  2020 Devlet Yardımları Nelerdir? Ücretleri Ne Kadar?

Yapılan inceleme neticesinde Değerlendirme Kurulu kartın verilip verilmeyeceğine dair karar veriyor. Ev ziyaretinin ardından 2 hafta içinde başvuranın cep telefonuna başvurunun onaylanıp onaylanmadığına dair kısa mesaj gönderiliyor. Sosyal kartı başvurusu onaylanırsa kart 3 gün içinde belediye ekiplerince eve getirilerek teslim ediliyor.

İBB Sosyal Yardım Kartı Limiti Ne Kadar?

2020 İBB kart ile ilgili olarak en çok sorulan sorulardan biri de sosyal yardım kartı limiti ne kadar olduğu hiç kuşku yok ki. Sosyal yardım kartına ilk verildiğinde 200 TL yüklenir. İlk yüklemeden sonra ise kurulun verdiği karara göre hak sahibinin kartına her ay 100 TL, 125 TL veya 150 TL nakdi yardım yüklenir. Para her ayın birinde yatırılır. Bu yardım tek seferlik olmayıp süreklidir. Yardımın yapıldığı süreçte belediye çalışanları ara ara tekrar evi ziyaret edip o anki ihtiyaç durumu ile ilgili tespitler yaparlar. Bu incelemelerde ailenin maddi durumunun düzelip düzelmediği veya farklı yardım ihtiyacı olup olmadığına bakılır.

Sosyal Yardım Kartı Limiti için yukarıda verdiğimiz rakamlar 2019 yılı için geçerlidir. Sosyal yardım kartı limiti 2020 yılında ne kadar olacağı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz bir resmi açıklama yayımlamış değil. İBB sosyal yardım kartı limiti 2020 yılında ne kadar olacak bir açıklama yapıldığında güncel olarak sitemizden okuyucularımızla paylaşacağız.

İBB Sosyal Yardım Kartı Hangi Marketlerde Geçerli?

İBB sosyal yardım kartları her yıl Aralık ayı itibariyle denetim ve ihale sürecine giriyor. Denetim sürecinde kart sahiplerinin kartı hala kullanabilecek şartları taşıyıp taşımadığı araştırılıyor. Bu denetim sürecindeyken ayrıca ihale süreci de yapılıyor.İhalede yardım kartının hangi marketlerde geçerli olacağı da belli oluyor. Yani ibb sosyal yardım kartının geçerli olduğu marketler her yıl değişmektedir. Son yapılan ihaleye göre ibb kartın kullanılabildiği marketler güncel listesi aşağıdaki gibidir.

  Devlet Gıda Yardımı Nasıl Alabilirim, Şartları Nelerdir ?

İBB Sosyal Yardım Kartı Geçerli Olduğu Marketler Listesi:

  • KİM
  • ÇAĞRI
  • UCZ
  • MİGROS
  • CARREFOUR
  • ONUR MARKET
  • RAMMAR
  • HAPPY CENTER
  • ŞOK

İBB Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Açılacak?

özellikle her yılın sonunda okurlarımız bu konuda editörlerimizi adeta soru yağmuruna tutuyor. Her yılın Aralık ayında ibb kartın denetim süreci başlayıp ihalesi yenileniyor. Denetim sürecinde kart sahiplerinin ekonomik durumunun hala kartı kullanmaya uygun olup olmadığı denetleniyor. Geçtiğimiz yıl bu denetim ve ihale süreci neredeyse 3 buçuk ay kadar sürmüştü. Kart sahibi vatandaşlarımız bu uzun denetim sürecinde büyük sıkıntı çekti ve kartların yeniden kullanıma açılmasını umutla beklediler.

Denetim süreci her yıl oluyor ve bazen geçtiğimiz yıl olduğu gibi süreç çok uzayabiliyor. Ancak bu yıl denetim sürecinin geçen yıl gibi uzun olmayacağını biliyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıl kartların bu denli uzun süre kapalı kalmasının nedeni ihalenin tamamlanamamasıydı. Bu sene geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi denetim sürecinin 2 veya en fazla 3 haftada tamamlanacaktır. Kartların yeniden kullanıma açılması ile ilgili olarak belediyeden bir açıklama yapılması halinde sitemizden anında siz okuyucularımızla paylaşacağız. Bu yüzden sitemizi takipte kalın.

İBB Sosyal Yardım Kartı Bakiye Sorgulama

İBB sosyal yardım kartı bakiye sorgulama işlemi henüz online olarak  E Devlet sistemi üzerinden yapılamıyor. Ancak bakiye sorgulama işlemini alışveriş yaptığınız her markette veya İstanbul Kart dolum noktalarından yapmanız mümkün.

Kaymakamlık Bursu Nasıl Alınır?

Muhtaç Asker Ailesi Yardımı

DEVLETTEN YOKSULA KİRA YARDIMI

KAYMAKAMLIK ÇOCUK PARASI YARDIMI

Fakirlik Belgesi Nereden Nasıl Alınır?

Belediye Yardımları Nasıl Alınır?

Fakirlik Maaşı Ne Kadar, Nasıl Alınır?


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1097 YORUM
  1. çiğdem dedi ki:

    ibb kartlar ne zamn yüklenecek cok zor durumdayım

  2. blank Suat dedi ki:

    Sosyal karttım gelidi ama sadece birkerelik mış benim işim yok ve muhtacım şuanda sizden yardım edilmesini istiyorum lütfen

  3. blank Nuhi Elter dedi ki:

    Kiracıyım 4 tane çocuğum var çalışmıyorumtane kartın limiti az biraz arttırabilir misiniz ihtiyacım var

  4. blank Nuhi Elter dedi ki:

    kiracıyım 4 tane çocuğum varKartımın limiti 100 TL’dir ihtiyacımı göremiyorum yardıma ihtiyacım var bunu yükseltebilir misiniz şu anda çalışmıyorum teşekkür ederim

  5. blank Nuhi dedi ki:

    Kartımın limiti 100 TL’dir ihtiyacımı göremiyorum yardıma ihtiyacım var bunu yükseltebilir misiniz

  6. blank Habibe dedi ki:

    1mayıs İBB sosyal kartlar bakiyesi yükelendimi acaba

  7. blank Nazime dedi ki:

    Bende market kartı istiyorum 6 çocuğum var evim kira eşim virüs nedeniyle çalışmıyor hiç bi gelirim yok gerçekten zor durumdayim sizden yardım bekliyorum

  8. blank yeşim dedi ki:

    gercekten boyle mi vatandasin yaninda oluyorsunuz marketlerde hersey ates pahasi neden bu ay kartlara fazla para yatirilmadi ki secim olsaydi hemen yatirirdiniz 100 tl yardim aliyorum ama yetmiyo maalesef

  9. blank Aslı dedi ki:

    Bu ay kartlara fazla para yatmasini istiyoruz bes kisilik bir aileyiz aylik yuz lira yatiyodu ve cok yetersizdi , icinde bulundugumjz olagan ustu durumdan dolayi isten izin diye cikarildim magduruz bu gunde gormeyeceksek desteginizi tahadütte bulundugunuz sozlerin gercekciliginden de supeye duseriz

    1. blank yeşim dedi ki:

      gercekten boyle mi vatandasin yaninda oluyorsunuz marketlerde hersey ates pahasi neden bu ay kartlara fazla para yatirilmadi ki secim olsaydi hemen yatirirdiniz 100 tl yardim aliyorum ama yetmiyo maalesef

  10. blank Hüseyin dedi ki:

    Bu ay kartlara fazla para yatmasini istiyoruz bes kisilik bir aileyiz aylik yuz lira yatiyodu ve cok yetersizdi , icinde bulundugumjz olagan ustu durumdan dolayi isten izin diye cikarildim magduruz bu gunde gormeyeceksek desteginizi tahadütte bulundugunuz sozlerin gercekciliginden de supeye duseriz

    1. blank Mehmet dedi ki:

      Market kartına para yattı mı acaba

  11. blank Hasan dedi ki:

    Kartlar açıldımı

    1. blank Ba dedi ki:

      Yadım bu ay yadım et fazla olcak mi

  12. blank Songul dedi ki:

    Kartlar kapandimi

  13. blank Emine dedi ki:

    Kartımı 19.11.2019 tarihinde aldım ve kartıma 100 TL yatmış ilk verişte 200 TL yatırılıyor demislerdi

  14. blank EMİNE dedi ki:

    Kartıma ilk verişte TL yatmis

  15. blank Yılmaz Özkızılırmak dedi ki:

    Merhaba, ablam İBB Sosyal Yardım kartını kaybetmiş.Yenisini nasıl ve nereden temin edebiliriz.Teşekkürler.

  16. blank UĞUR dedi ki:

    Merhaba sosyal yardım kartlarına bu ay ki paralar yattı mı ?

  17. blank ABDULLAH dedi ki:

    BB Sosyal Yardım Kartları Yattı mı Eylül Ayı Olan ? Her Ayın 1’inde Yatan Paralar Yönetim Değişikliğiyle Düzensiz Yatmaya Başladı Bilgi Verir Aydınlatırsanız Sevinirim.

  18. blank Hatice dedi ki:

    Merhaba sosyal kart bakiyesi eylülde yatacakmı bilgisi olan varmı.

    1. blank yeşim dedi ki:

      merhaba bu ay virus yüzünden fazla yatacak mi acaba seçim zamanı yaptıkları gibi bu virus yuzunden de fazla miktar yatirilsa cok iyi olur

  19. blank emine basut dedi ki:

    Kartlar ne zaman açılacak adı üstünde ihtıyac kartı belkıde o kartla gecınen bekleyen insanlar çocuklar var

    1. blank Birgül Gökçe dedi ki:

      Evet asil gercek ihtiyaç olan kişilerin kartları kapandı birbucuk senedir benimde alış veriş kartım kapatıldı seçim zamanı kapı kapı oy beklerler part ticiler evi kirada olan tek kişinin İstanbul gibi yerde geçinmek kolay benim hakkım olan ihtiyacım baslarina fazla fazla. Yükleniyor hrkeze alıyorlar maddi yardım burs luluk parası ama sorduğun zaman sizin gibi aileye uygun görülmedi deniliyor peki nasli bir sileye yardımcı oluyor birde hakaret işit bu insan ayrimcili denilir

1 30 31 32