Polis Maaşları

Polis maaşları ne kadar, polis olmayı düşünen gençlerimizin cevabını en çok merak ettiği soruların başında yer alıyor hiç kuşkusuz. Polis maaşları konusu ilgili olarak; 2020 polis maaşları ne kadar? Göreve yeni başlayan polis maaşı ne kadar? Polisler doğuda ne kadar maaş alır? Polis özel harekat (PÖH) maaşları ne kadar? Gibi akıllara gelebilecek tüm soruların cevapları yazımızda. Sizde polis olmak istiyorum diyor ve polisler ne kadar maaş alıyor merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.

polis maaşları

Polis Maaşları 2020

Polisler, trafikten asayişe, asayişten terörle mücadeleye ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis etmek için mesai mevhumu gözetmeden, haftada 7 gün, günde 24 saat canla başla gerekirse canlarını ortaya koyarak çalışıyor. Polisler ve polis teşkilatı, ülkemizde güvenli ve huzurlu bir yaşamın sürdürülebilmesinde en kilit rolü oynayan meslek grubundan biri. Çok sayıda gencimiz geleceğe dair planlamasını polis olmak üzerine yapıyor. Polis olmayı planlayanların, polis olmakla ilgili olarak aklına çok sayıda cevaplanması gereken soru geliyor. Bu soruların en önde gelenlerinde biri de polis ne kadar maaş alır kuşku yok ki.

İLGİLİ KONU:

POLİS NASIL OLUNUR – POLİS OLMAK İÇİN GEREKENLER ŞARTLAR

2020 Polis Maaşı Ne Kadar?

Polis maaşı ne kadar konusuna ilk olarak göreve yeni başlayan polis maaşı ne kadar sorusuna cevap vererek başlayalım. Polis Meslek Yüksek Okulundan (PMYO) mezun olmuş göreve yeni başlayan polis memuru terör tazminatı olan bir ilde görev yapmıyorsa 4213 TL net maaş alır. Bu polis net maaş tutarına aile ve çocuk yardımı dahil değildir. Bekar bir polis memurunun alacağı maaş tutarıdır. Eşi çalışmayan bir memur için Ocak 2018 itibariyle 228 TL eş yardımı yapılmaktadır. Ayrıca 0-6 yaş arası çocuk için 55 TL, 6 yaşından büyük çocuk için ise 30 TL çocuk yardımı ödenir. Yani eşi çalışmayan 2 çocuklu bir polis memuru 4550 TL civarında maaş alır.

  2020 Vodafone Bayilik Alma Şarları Nelerdir ?

Polis Maaşına İyileştirme Yapılacak Mı?

Basın yayın organlarında dönem dönem polis maaşlarına iyileştirme yapılacağına dair haberler kendine yer bulmaktadır. Bu durum hali hazırda görevde olan veya polis olmak isteyenlerde polis maaşları artacak mı şeklinde soru işaretlerine ve zam beklentisine dönüşüyor. Günümüz itibariyle Maliye Bakanlığının polis maaşlarına iyileştirme yapılması yönünde herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Polis maaşlarına iyileştirme yapılması yönünde bir çalışma başlatılması halinde sitemizden okuyucularımızla güncel olarak paylaşacağız.

İLGİLİ KONULAR:

GARDİYAN NASIL OLUNUR- GARDİYAN OLMA ŞARTLARI

GARDİYAN NE KADAR MAAŞ ALIR – GARDİYAN MAAŞLARI

Polis Tazminatları Ne Kadar?

Yukarıda polislerin terör tazminatı aldığından bahsetmiştir. Polis memurlarına görev yaptıkları illere göre 248 TL ile 767 TL arasında değişen terör ve operasyon tazminatı verilir. Terör tazminatı denildiğinde akıllara hemen doğu ve güneydoğu illeri geliyor ilk olarak, bu tamamen doğru değil. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerimiz de terör eylemlerine hedef olabiliyor ne yazık ki bilindiği üzere. Bu yüzden İstanbul için de polislere terör tazminatı ödenir ve bu tutar 248 TL’dir. Doğuda polis maaşı ne kadar  örnek verecek olursak, Hakkari ve Diyarbakır’da görev yapan polisler en yüksek terör tazminatı olan 767 TL tazminat alırlar. Yani göreve yeni başlayan bekar bir polis memuru 2018 Ocak ayı itibariyle terör tazminatı ile birlikte 5000 TL’ye varan maaş alabilir.

Son birkaç yılda terör eylemlerinin tırmanış göstermesi sonrasında polis tazminatlarına zam veya iyileştirme yapılması yönünde bir istek oluştu polis teşkilatında. Ancak polis tazminatlarına seyyanen zam veya iyileştirme yapılması günümüz itibariyle söz konusu değil.

Polis Maaşları Ne Zaman Yatar?

Polis maaşları diğer tüm kamu personellerinde olduğu gibi her ayın 15’inde yatırılır.

  Koronavirüs İkinci Dalga Geliyor Mu? Normalleşme Süreci Duracak Mı?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

UZMAN ÇAVUŞ NASIL OLUNUR- UZMAN ÇAVUŞ OLMA ŞARTLARI

UZMAN ÇAVUŞ NE KADAR MAAŞ ALIR – UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI

Polis Maaşına Zam Oranları

Polis maaşı zammı konusunda için öncelikle memur maaş zammı görüşmeleri hakkında bilgi vermek yerinde olacaktır. Memur sendikaları ile hükümet yetkilileri arasında yapılan 2018 – 2019 memur zammı görüşmeleri sonuçlandı.

Bu görüşmeler neticesinde memur maaşlarına;

  • 2019 Ocak ayında yüzde 4
  • 2019 Temmuz ayında yüzde 3,5
  • 2020 Ocak ayında yüzde 4
  • 2020 Temmuz ayında yüzde 5 zam yapılmasına karar verildi.

Ayrıca 2019 ve 2020 yılında enflasyon oranları, verilecek olan bu zam oranlarını aşması halinde, aşılan oran kadar memur maaşlarına enflasyon farkı artışı yapılır.

Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşları Ne Kadar?

Herksin tahmin edebileceği üzere Polis Özel Harekat maaşları normal polis memurlarına oranla yüksektir. PÖH’ler batı bölgelerindeki büyük şehirlerde, doğu ve güneydoğu bölgesinde görev yapmaktalar. Polislerin görev yaptıkları bölgeler birinci derece terör bölgesi ve ikinci derece terör bölgesi olarak sınıflara ayrılmıştır. Bu iki bölgedeki polis maaşları birbirinden farklıdır. PÖH’lerin maaşları görev yaptıkları bölgenin niteliğine göre dengi polis memurlarından 500 ile 1000 TL arasında daha fazladır. Yani bir polis özel hareket görev yerine göre 6500 TL’ye kadar maaş alabilmektedir.

GÖZ AT:

ASTSUBAY OLMA ŞARTLARI – NASIL ASTSUBAY OLUNUR ?

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR? – ASTSUBAY MAAŞLARI

Sorularınızı Bize yazın

Polis maaşları ne kadar konusu ile ilgili olarak, polis net maaşları ne kadar, polis maaşına zam var mı, polis maaşına zam ne kadar yapılacak gibi tüm önemli sorulara cevap vermiş bulunuyoruz. Konu hakkındaki tüm sorularınızı yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. Tecrübeli yazarlarımız tüm sorularınıza hızlı ve doğru şekilde yanıt vereceklerdir.

  Cumhurbaşkanı Koruması Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.