Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte ölümlü trafik kazası tazminat hesaplama nasıl yapılır sorusuna yanıt vererek fikir edineceğiz detaylarıyla. Türkiye, trafik kazası oranı dünya genelinde en yüksek olan ülkelerden birisi olduğundan dolayı ciddi manada fark yaratıyor diyebiliriz. Her geçen gün büyüyen ve gelişen sigorta şirketlerinin insanlara sunması gereken hizmet, devletin de zorlamaları ile birlikte çok daha kapsamlı bir hale geliyor. Peki ölümlü bir trafik kazasında tazminat konusu nasıl ilerler? Hemen bu anlamda sizleri süreç ve prosedürler ile alakalı olarak bilgilendirme yoluna gitmek istiyoruz.

Trafik Kazası Tazminatı Nedir?

Trafik kazası tazminatı, yaralanmalı ya da ölümlü trafik kazasında insanların hayatlarını ve sağlıklarını güvence altına alan trafik sigortasının ödemesi gereken tazminat türüdür.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen sektör içerisinde özellikle devlet, özel sigorta şirketlerinin denetimini bıraktı ve fiyatlar yükseldi. Ancak her ne olursa olsun denetimi tamamen bırakmadı ve insanlara bu gibi hayat güvenceleri sunma konusunda da şirketleri sıkıştırıyor diyebiliriz. Trafik kazası tazminatları ile alakalı olarak da özel şirketlerin kaçak dövüştüğü de kendisini gösteriyor diyebiliriz. Trafik kazası tazminatı ile alakalı olarak da ayrıca herhangi bir sorun yaşamanız durumunda dava haklarına da sahip olabileceğinizi kesinlikle unutmamalısınız.

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Trafik kazası tazminatı ile alakalı olarak kazanın insan hayatı üzerinde ki etkilerine bakarak eksperler bir değerlendirme yapmak zorundadır. Tabi ki bu anlamda herhangi bir tazminat almak amacı içerisinde olanlar için de gerekli bazı önemli belgeler söz konusudur. Tazminat hesaplaması ile alakalı olarak herhangi bir hesaplama algoritması durumu kesinlikle söz konusu değildir.

  Acıbadem Hastanesi Muayene Ücretleri 2020 - 2021

Trafik kazası tazminatlarına yönelik olarak değerlendirme eksperler tarafından yapılır. Tabi ki sigorta şirketlerinin bu anlamda daha az ödeme yapmak için girişimler yapacağını ve işi daha aza indirgeyeceğini unutmamalısınız. Burada trafik polislerinin tutacağı kaza tespit tutanağı gibi belgelerin de çok büyük önem arz ettiğini kesinlikle unutmamalısınız.

Trafik Kazası Tazminatı Almak için Gerekli Belgeler Neler?

Sigorta şirketlerinin de kendi içerisinde gerçek manada can sıkan prosedürleri söz konusudur. Özellikle de ölümlü trafik kazalarında bu tarz tazminatlar ile uğraşmak da ayrıca çok ciddi manada can sıkıcı seçenekleri ortaya çıkarıyor demek yanlış olmaz sanıyorum. Genel itibari ile sigorta şirketleri tarafından istenen belgeler aşağıdaki şekilde kendisini gösteriyor;

Bedeni Hasarlarda Gerekli Evraklar

Yaralanma Durumunda Tazminat Almak İçin Gerekli Belgeler

  1. Trafik kazası tespit tutanağı
  2. Yaralının taburcu edildiğini gösteren hastane raporu
  3. Reçete
  4. Fatura, makbuz vb tedavi gider belgeleri

Sakatlanma Durumunda Tazminat Almak İçin Gerekli Belgeler

  1. Trafik kazası tespit tutanağı
  2. Tam donanımlı bir hastaneden alınan ve sakatlığın durumunu gösteren rapor
  3. Sakat kalan kişinin gelir durumunu gösteren belge
  4. Olay mahkemeye intikal ettiyse mahkeme kararı
  5. Kazayla ilgili diğer belgeler

Vefat Halinde Tazminat İçin Gerekli Belgeler

  1. Trafik kazası tespit tutanağı
  2. Ölüm muayene raporu
  3. Aile nüfus kayıt örneği
  4. Veraset ilamı
  5. Vefat eden kişinin gelir durumunu gösteren belge
  6. SGK geliri bağlanmış ise gelirin peşin değerini gösteren belge
  7. Kazayla ilgili diğer belgeler

Trafik Sigortası Tazminatı Zarar Ödemeleri Tablosu

Öncelikle bu noktada sigorta şirketlerinin çok çok önceki dönemlerde belirledikleri ücret ödenekleri söz konusudur. Kişi başı ya da kaza başı maksimum ödeme limitleri ile alakalı olarak belirlenmiş önemli maddeler söz konusudur. Bu makale içerisinde tabi ki bunu da sizlere sunmamız gerektiğine inanıyoruz. Detaylar ise aşağıdaki gibidir;

  Veteriner Nedir? Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

Maddi Hasar

Araç Başına Limit    41.000 TL

Kaza Başına Limit   82.000 TL

 

Sağlık Giderleri

Kişi Başına Limit      410.000 TL

Kaza Başına Limit   2.050.000 TL

 

Ölüm ve Sakatlanma

Kişi Başına Limit      410.000 TL

Kaza Başına Limit   2.050.000 TL


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.