2020 Gardiyan Maaşları Ne Kadar?

Son dönemlerin en popüler mesleklerinden olan infaz koruma memurluğu maaşları da, sıklıkla merak edilmektedir. Özellikle şartları taşıyıp infaz koruma memuru olmak isteyenler, 2020 gardiyan maaşları ne kadar? Sorusuna cevap aramaktır. Biz de sizlerden gelen soruları değerlendirerek, başta 2020 gardiyan maaşları ne kadar? Sorusu olmak üzere, infaz koruma memurluğu hakkında detaylı bilgilere bu yazımızda yer verdik.

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan infaz koruma memurları hakkındaki tüm detayları, yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İnfaz Koruma Memurluğu Hakkında Bilgiler

İnfaz koruma memurları açık ve kapalı cezaevlerinde, Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmektedirler. Genel bir taleple cezaevlerinde düzeni sağlamak ve mahkumların sorunlarıyla ilgilenmek de görevli olan gardiyanlar, cezaevinin tüm işleri ile ilgilenmek de görevlidirler.

Gardiyanların Çalışma Saatleri

Gardiyanların normal çalışma saatleri, ülkemizde yasal mesai sınırı olan 8 saattir. Ancak gerek görülen hallerde 3 saatlik mesai ile birlikte, çalışma saatleri 11 saate kadar çıkabilir.

Cezaevlerinde gündüz görev alan infaz koruma memurları, sabah 8 ile akşam 17 arasında çalışarak mesaisini tamamlar. Cezaevlerinde vardiya usulü nöbetlerinin olması nedeni ile, nöbetçi gardiyanlar 7/24 usulüne göre dönüşümlü olarak çalışmaktadırlar.

Normal şartlarda ceza infaz memurlarının çalışma vardiyaları, 4 vardiya şeklinde düzenlenmektedir. Cezaevindeki mahkum sayısı ve ihtiyaca göre ortalama 5 er kişilik gruplar halinde tutulan nöbetler ve çalışma saatleri, şu şekildedir.

  • İlk vardiya grubu toplam 12 saat çalışır. Vardiya bitiminden sonra, 24 saat boyunca istirahat ederler. Bu grupta yer alan memurlar gündüz 8 ile 20 arası 12 saat mesai harcarlar.
  • İkinci grupta yer alan infaz koruma memurları ise, yine 12 saat olmak üzere akşam 20 ve sabah 8 arası çalışırlar. Bu grupta yer alan memurlar, 48 saat istirahat ederler.
  • Vardiya da yer alan memurlar ise, gündüz 08 ile akşam 20 arasında 12 saat çalıştıktan sonra 24 saat dinlenir.
  • Son vardiya grubunda ise yine akşam 20 ile sabah 08 ve arasında 12 saat nöbet tutularak, bu grupta yer alan memurlar 48 saat boyunca istirahat edenler.
  2020 Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar? Şartları Neler?

2020 Gardiyan Maaşları Ne Kadar?

Asıl merak edilen 2020 gardiyan maaşları ne kadar? Sorusunun cevabına gelecek olursak, 2020 yılı için infaz koruma memurları maaşlarında geçmiş dönemlere göre iyileştirme yapıldığını söyleyebiliriz. İnfaz koruma memurluğuna ilk başlayan kişilerin çıplak maaşları dışında, ek ödemeleri de bulunmaktadır.

Bununla birlikte farklı yasal kesintiler, gardiyan maaşları üzerinden yapılmaktadır. Bu kesintiler genellikle bireysel emeklilik, yardımlaşma sandığı ve lojman için yapılan kesintileri kapsar.

Yeni başlayanlar için 2020 infaz koruma memuru maaşları, brüt olarak 5000 TL’dir. Yaklaşık 2 bin liralık sayılan kesintilerden sonra, 2020 gardiyan maaşları yeni başlayanlar için 3000 TL net olmaktadır. Her 2 yılda bir ocak ve temmuz aylarında enflasyon farkı ile birlikte zam alan infaz koruma memurlarının çalıştığı süre ve kıdemine göre doğal olarak maaşları daha fazla olmaktadır.

2020 gardiyan maaşları ne kadar? Sorusundan sonra, bayan gardiyan maaşları ile erkek gardiyan maaşları arasında fark var mı? Sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Hemen belirtelim ki bayan ve erkek gardiyan maaşları arasında herhangi bir farklılık yoktur. Ancak lise ve üniversite mezunu infaz koruma memurlarının maaşları arasında, güncel olarak 200 TL kadar fark bulunmaktadır.

  • Lise mezunu infaz ve koruma memuru maaşları, 3210 TL
  • Ön lisans mezunu gardiyan maaşları, 3422 TL
  • Lisans mezunu gardiyan maaşları ise, 3739 TL’dir.

Bu maaşları çıplak hali olup, memurun çalışma süresi ve kıdemine göre maaşlar 4000 TL’ye kadar çıkmaktadır.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.