2000-2001-2002-2003 Doğumlular İçin Askerlik Sorgulama

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte 2000-2001-2002-2003 doğumlular için askerlik sorgulama konusunu inceleyeceğiz. Erişkin yaşa gelmiş olan her genç erkeğin en büyük sorumluluklarından birisi olarak dikkatleri çeken askerlik, zaman içerisinde e-devlet imkanları ile kolaylaştı. Bilindiği üzere Türkiye genelinde artık çok ciddi yenilikler ön plana çıkıyor. Teknolojik imkanların bizlere sunduğu avantajları da bunun üzerine net olarak ekleyebiliriz.

Askerlik sorgulama ve askerlik celp dönemi, gidiş tarihi öğrenme gibi konularda da artık e-Devlet’in mükemmel imkanları bizlere büyük pratiklikler sağlıyor. Bizde sitemiz içerisinde elimizden geldiğince bu anlamda sizlere net bilgiler sunma yolunda adımlar atıyoruz. Şimdi konunun detayları ile alakalı olarak en geniş kapsamlı bilgileri makalemizin alt kısmında bulabileceksiniz.

Askerlik İşlemleri ve Celp Dönemi Öğrenme

1111 Sayılı Askere Alma Kanununa göre ülkemizde 20 yaşına giren erkekler askerlik hizmeti yapmakla mükelleftir. Nüfus kayıtlarına göre 20 yaşındaki her erkek vatandaşımız sağlık kanunen askerlik çağına girmiş sayılır. Sağlık, eğitim ve benzeri türde bir mazeret sebebiyle tecil söz konusu değilse 20 yaşına giren her erkek için askere gitmek zorunludur ve bu kişiler askere alınmaya başlar.

Askerliğinizi tecil ettirmeyi düşünüyorsanız aşağıda linki bulunan yazımızı okuyarak askerlik tecil işlemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca devlet, askere giden dar gelirli kişinin ailesine asker ailesi maaşı veriyor. Asker ailesi yardımı hakkında geniş bilgiyi aşağıda linki bulunan yazımızı okuyarak edinebilirsiniz.

İLGİLİ KONULAR:

ASKERLİK TECİL ETTİRME – ASKERLİK TECİL İŞLEMLERİ

ASKER AİLESİ YARDIMI NE KADAR, NASIL ALINIR?

Askerlik Sorgulama – Askerlik Durum Belgesi

Askerlik sorgulama işlemleri E-Devlet sisteminin hayata geçirilmesinin ardından turkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Gerekli sorgulama işlemleri için Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve Sevk Başvurusu (turkiye.gov.tr) adresini ziyaret edebilirsiniz.  İnternette bulunan diğer sitelerin bu sorgulama işlemini yapamayacağından emin olabilirsiniz. Bu nedenle TC Kimlik numaranızı ve diğer özlük bilgilerinizi bu sitelerle paylaşmamanız gerektiğini belirtmek isteriz.

  Dünya Tarihini Değiştiren Bilim Adamları ve Buluşları

E-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulama işleminin ardından askerlik durumunuz ile ilgili net bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Diğer tüm sorgulama işlemleri gibi askerlik sorgulamasını da E-devlet sistemi üzerinden TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra öğrenebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz linke direk olarak giriş sağlayamayan kullanıcılarımız öncelikle sisteme giriş yapabilir ardından bu linke tıklayabilir ya da sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne askerlik yazarak ilgili sorgulama işlemleri menüsüne rahatlıkla ulaşabilir.

askerlik-sorgulama

Askerlik Sorgulama Gerekli Mi?

Askerlik işlemlerinizin takibi açısından 20 yaşına geldiğinizde sizlerde sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işleminin herhangi bir zorunluluğu bulunmamakla birlikte askerlik döneminiz geldiğinde yoklama evrağınızın da geleceğinden emin olabilirsiniz. Yoklama evrağınızda belirtilen tarihler içerisinde en yakın askerlik şubesine başvurarak, askere ne zaman gideceğinizi net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Doğum Yılına Göre Askerlik Sorgulama

Anayasa ile belirlenmiş olan resmi askerlik yaşı 20 olarak kabul edilir. Yani bu anayasa maddesini dikkate aldığımız zaman aslında 18 yaşına girdiğiniz an itibari ile yoklama yapmak ile yükümlü bir asker olmuş olursunuz. Dolayısı ile her ne olursa olsun doğum yılınıza göre takip yapmak tamamen sizlerin sorumluluğunda.

Doğum yılınız 2000 ile başlıyor ise an itibari ile askere gitmek ile yükümlü olan bir asker adayısınız demektir ve bu çok önemli. Yoklama kaçağı olmamak için 19 yaşında bu işi e-Devlet üzerinden aradan çıkarmanız gerekir. Aksi takdirde emniyet güçleri ile başınız derde girebilir ki bu da birçok kişinin çok fazla istemeyeceği türden bir hadise.


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.