Uzman Erbaş Eğitimde Maaş Alıyor Mu?
Uzman erbaş eğitimde maaş alıyor mu, uzman erbaş (uzman çavuş – uzman onbaşı) olmayı düşünen gençlerin cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri hiç kuşku yok ki. Uzman erbaş eğitim sürecinde maaşlar konusu ile ilgili olarak; uzman erbaş eğitimde maaş alıyor mu? Uzman çavuşlar eğitimde maaş alıyor mu? Uzman erbaş eğitim parası ne kadar? gibi akıllara gelebilecek tüm soruların ayrıntılı cevapları yazımızda.
Makalede Neler Var?
Uzman Erbaş
Türk Silahlı Kuvvetleri uzun yıllardır kademe kademe profesyonel orduya geçiş için adımlar atıyor. Profesyonel orduya geçiş çalışmalarının en önemli ayağı askeri personelin profesyonelleştirilmesi. Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmiş yıllara nazaran çok daha fazla sayıda uzman erbaş alımı yapıyor. Eskiden zorunlu askerlik yapanların icra ettiği muharip kadro görevlerinin büyük bölümünü artık uzman çavuşlar, uzman onbaşılar ve sözleşmeli erler icra ediyor.
UZMAN ÇAVUŞ BAŞVURU FORMU DOLDUR
UZMAN ÇAVUŞ OLMA ŞARTLARI – NASIL UZMAN ÇAVUŞ OLUNUR
Uzman çavuş alımı, uzman onbaşı alımı faaliyetlerinin ve alınan personel sayısında artırıma gidilmesi çok sayıda gencimizi bu alımlara başvuru yapmaya yöneltti. Kutsal askerlik mesleğini icra etmek isteyen yüz binlerce gencimiz uzman çavuş başvuru formu ve uzman onbaşı başvuru formu doldurarak askerlik mesleğine ilk adımı atmayı amaçlıyor. Uzman erbaş başvurusu sonrasında mülakat sürecine tabi tutulan adaylardan başarılı olanlar eğitime alınıyor. Uzman erbaş eğitimi 4 yıl sürüyor. Uzman erbaş olmaya hazırlanan gençlerimiz, uzman erbaş eğitimde maaş alıyor mu sorusunun cevabını öğrenmek istiyor.
Uzman Erbaş Eğitimde Maaş Alıyor Mu?
Uzman erbaş başvuru ve alım süreci hakkında genel olarak bilgi verdik. Şimdi yazımızın asıl konusu olan uzman çavuşlar eğitimde maaş alıyor mu hususunda detaylara geçelim. Mülakatlarda başarılı olan adaylar 4 ay sürecek olan eğitim safhasına çağrılır. Uzman erbaş eğitimi için askeri birliği katılan adaylar ilk birkaç gün içinde sözleşme imzalar. Sözleşme imzalama genelde ilk üç gün içinde tamamlanır. Sözleşme imzalandıktan sonra uzman erbaş adayları maaş almaya hak kazanmış olur.
İLGİLİ KONULAR:
UZMAN ÇAVUŞLUKTAN MEMURLUĞA GEÇİŞ
UZMAN ÇAVUŞLUKTAN ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞ
Uzman Erbaş Eğitim Süresi Maaşları Ne Kadar?
Uzman onbaşılar ve uzman çavuşlar eğitimde, normal görevdeymiş gibi maaş alırlar. Ortalama olarak uzman çavuşlar eğitimde 3100 TL maaş alırlar. Normal görevdeymiş gibi maaş almak ifadesi yanlış anlamalara sebep olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, kadro görevlerine, görev yaptıkları birliğe, birliğin bulunduğu yere göre maaşlarına ek ödemeler alırlar. Yani doğuda görev yapan, komando birliğinde görev yapan, jandarma olan, hudut birliğinde görev yapan, paraşütçü olan uzman çavuşlar daha yüksek maaş alır. Normal görevdeymiş gibi maaş alma derken kasıt, batı garnizonlarında bulunan bir birlikte, komando, paraşütçü veya jandarma olmayan bir uzman çavuş maaşıdır.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere uzman çavuş ve uzman onbaşılar görevlerine göre maaşlarına ek ödemeler alır. Uzman çavuşlar bu ek ödemelerle birlikte 5700 TL’ye kadar maaş alabilmektedir. Uzman çavuşlara verilen bu ek ödemeler hangileri, hangi ek ödeme ne kadar, nerde görev yapan ne kadar maaş alır gibi konularda detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıda bağlantısı bulunan makalemizi okuyabilirsiniz.
Sorularınızı Bize Yazın
Uzman erbaş eğitim süresi maaşları hakkında tüm bilinmesi gereken hususları ayrıntıları ile izah etmiş bulunuyoruz. Uzman erbaş eğitim süresi maaşları konusu ile ilgili olarak merak ettiğiniz tüm hususları, cevabı aklınıza takılan tüm soruları yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. Deneyimli yazar ekibimiz siz okuyucularımızdan gelen tüm soruları hızlı ve en güncel bilgileri kullanarak doğru şekilde cevaplayacaklardır.

Yuksek lisans mezunuyum. Sahil guvenlik uzman erbasliga girecegim. Goreve basladigimda yuksek lisansin ne gibi artilari olur? Maas,rutbe, kademe? Simdiden tesekkurler.
Merhaba. Eğitim seviyenize göre subay veya astsubay alımlarına başvurmanız daha yerinde bir karar olacaktır. Maaş, rütbe,derece – kademe gibi hususlarda en iyi şartlar subaylıkta daha sonra ise astsubaylıktadır.
Merhaba! Ben uzman erbaşlık sınavlarını kazandım 10/17 olarak sağlık raporunu da gönderdim ama eğitim yerine çağrılırken evrak olarak götüreceğimiz birşey varmıdır .
Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Eğitime çağrılma işlemi gerçekleştikten hangi kuvvetin seçmelerinde başarılı olduysanız o kuvvetin resmi internet sitesinde adayların yanlarında getirmeleri gerekenler için liste yayımlanacak. Çağrıldıktan sonra söz konusu internet sitesine girerek listeyi görebilirsiniz.
merhaba şuan askerliğim tecilli 2 yıllık yüksek okul okuyorum askerliğimi yapmadan direk uzman çavuşluğa başvuru yapabilirmiyim yapabilirsem hangi yolu izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim..
Merhaba. Jandarma Genel Komutanlığı askerlik şartsız uzman erbaş alımı yapabiliyor. Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinden veya Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden askerlik şartsız uzman erbaş alımı faaliyetlerini takip edebilirsiniz. Yüksekokul mezunu olduğunuzda ayrıca astsubay alımı faaliyetlerine de başvuru hakkınız olur. Astsubay olma seçeneğini uzman erbaş olmaktan daha öncelikli değerlendirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Selam merhaba,
15 gün önce Uzm. Cvs. Sinavini kazandim. Hastane Heyet kurulu geçtim. Güvenlik soruşturmam kaldı.
2014 yılından beri devam eden bir mahkemem var (2911 sayılı toplanti ve gösteri yürüyüşüne katılma, kamu malına zarar verme) tamamen üzerime atılan iftiradan dolayı olan bir mahkeme. Goruntu kaydi, ispat vs hic bir şey yok. Ki zaten ne katildim, ne de kamu malina zarar verdim.
Sizce bundan dolayı elenir miyim. Sağolun simdiden. Sayvilar.
Merhaba. Sorunuzda mahkemenin hala devam ettiğini ifade etmişsiniz. Bu da hakkınızda henüz bir hüküm tesis edilmediği anlamına gelir. Bu mahkeme sebebiylle güvenlik soruşturmasında sorun yaşamazsınız.
Mrb ben mulakati gectim saglik raporunuda olumlu sekilde aldm ne zaman cagirirlar ve egtimden sonra gorev yerleri nasl oluyo
Merhaba. Son olarak güvenlik soruşturması safhası var. Güvenlik soruşturmanız olumlu sonuçlanması halinde eğitim safhasına çağrılacaksınız.
Mulakati basarili gectim saglik raporuda olumlu olarak aldm simdi ne olacak ve ne zaman cagirirlar
merhaba. Son olarak güvenlik soruşturması aşaması var. 2 yıl önce yaşanan darbe girişimi sonrası güvenlik soruşturması safhası bazı adaylar için uzun sürebiliyor. Güvenlik soruşturmnaız olumlu sonuçlanması halinde eğitime çağrılacaksınız.
2018 jandarma başvuru nezman aciklanicak bide egitim suresi 5 aymi oldu
Merhabalar sözleşmeli er olarak 3 ay eyitim alıp bırakan sadece ön sözleşmesi olan bir kişi uzman erbaş olurmu tşk ler saolun şimdiden
merhaba ben 02.04.2018 tarihinde komando uzman erbaş eğitimne noterden sözleşme yaparak başladım ve 13.04.2018 tarihinde fdesih yaptım bana ne kadar bir maaş yatar bilginiz var mı?
11 günlük bir hizmetiniz olmuş. Herhangi bir kesinti olmaması halinde 11100 TL civarında bir ödeme almanız gerekir.
11.100 mü 1.100 mü ?
1.100 TL
4.200 tl komando istisas kursuydu benımki 1540 tl eder 11 gün ayrıca yasaya giren yan ödeme de var 400 tl 146 tl de o eder 11 gün den toplam 1686 olmalı kesinti olmayacak zaten
Mrb ben askerligimi yaptım geleli 20 gun oldu orta okul mezunuyum jandarma ya uzmanlıga gire bilirmiyim
Jandarma Genel Komutanlığı orta öğretim mezunu uzman erbaş alımı yetkisine sahip. Milli Savunma Bakanlığının veya jandarmanın resmi internet sitesinden orta öğretim mezunu uzman erbaş alımı ilanlarını takip etmeniz gerekiyor.
eğitimi yeni bitirip göreve geçen bir uzman erbaşın silahı ne zaman alabilir yani beylik veriliyormu verilmiyosa kendi parasıyla alması ne kadar sürer ve ikinci sorumda mesela bekar uzman erbaş doğuda bi köyde görev yeri çıktı bu erbaş dışarda kiraladığı evde yaşayabilirmi yoksa askeriyenin içinde yaşama mecburiyeti varmı. cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba. Geçtiğimiz Aralık ayında çıkarılan 696 Sayılı KHK ile uzman erbaşlara zati silah edinme hakkı verilmiştir. Doğu ve güneydoğudaki birliklerin bir bölümü il ve ilçe merkezlerindeyken bazıları ise kırsal alanda. İl ve İlçe merkezlerinde olan görev yerlerinin büyük bölümünde ev tutmak mümkün ancak diğer birliklerde tüm personel kışlada konaklar.
Uzman onbası mülakatları gectim saglıkdanda gectim 18 nisanda girmiştim 27 nisanda saglık sonuclarımı ulaştırdım ne zaman belli olur eğitim yerleri bilgini varmı
Eğitim başlangıç tarihi henüz açıklanmadı ancak elemelerden geçenler bazen ilerki dönemlere bırakılabiliyor. Bunun sebebi ise güvenlik soruşturması safhasının eskiye göre daha uzun olması. Darbe girişimi sonrası adayların güvenlik soruşturması üzerinde eskiye göre daha hassas davranılıyor. Geçmiş yıllarda eğitim safhası mayıs ayının sonlarında oluyordu bu yıl da öyle olacağını tahmin ediyoruz. Konu hakkında bir gelişme olması halinde bilgiyi sitemizden paylaşacağız.
Merhabalar izmir focada terorle mucadele omulu olacakmis yinede maas vereceklermi
uzman erbaş adayları eğitim esnasında maaş alırlar.
Terorle mucadele okulu olacak artik maas verilmeyecek dedilerde oyuzden sordum
askerlik hizmetimi daha yapmadım. tecil devam ediyor bu yıl sonuna kadar jandarma olmak istiyorum olabilirmiyim ?
merhabalar kolay gelsin. 2012 yılında liseden mezun oldum 2012 den beri açık üniversitem devam ediyor. Jandarma asayiş olmak istyiroum başvurular ne zaman acaba ?
Merhaba. Askerlik şartsız uzman erbaş alımını sadece jandarma teşkilatı yapabiliyor ve askerlik şartsız alımlarda yaş sınırı 25. Jandarma yıl içinde yeniden uzman erbaş alımı yapacaktır. Ancak bu alımda askerlik şartının aranıp aranmayacağını önceden bilmek mümkün değil. Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden alım ilanlarını takip edebilirsiniz.
Merhaba benim kardeşim jandarma komando uzman çavuşluğu kazandı da eğitim yeri olarak manisa kırkağaç çıktı.sorum şu eğitim süresi ne kadar birde eğitim süresince maaş alacak mı alacaksa ne kadar alacak tesekkur ederim
Merhaba. Eğitim süresi 4 ay ve eğitim boyunca maaş alınıyor. Uzman çavuşlar eğitimde ne kadar maaş alıyor konusu hakkında detaylı bir makaleyi sitemizde yayımlamıştık bu yazıyı okuyabilirsiniz.
iyi gunler ben ilk ogretim (orta) okul mezunuyum askerden geleli 2 sene oldu ben uzman erbasliga başvuru yapabilirmiyim ? yoksa ben sadece sözleşmeli er basvurusumu yapabilirim bilgi verirmisiniz ?
Mezuniyet yönünden sözleşmeli er olmanıza engel yok. Jandarma orta öğretim mezunu uzman erbaş alabiliyor bunun harici tüm uzman erbaşlık alımlarında lise mezunu şartı aranıyor
Yapılıyor benim sevgilim yaptı kazandı gitti
İyi günler. Ben 21 yaşında askerlik görevini yapmamış biriyim. Tecil ettirdim. Bir yandan sözleşmeli erlikle mi başlamalıyım yoksa diğer uzmanlık gibi şansım varsa oradan mı başlamalıyım. Diğer forum sitelerinde tam Net bilgi verilmiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Şayet lise mezunu iseniz uzman erbaşlık başvurusu yapmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.
Merhaba iyi günler ben jandarma uzman çavuş sınavını mülakatını geçtim beni eğitime ne zaman çağırırlar
Eğitime ne zaman çağrılacağınız güvenlik soruşturmasının ne zaman tamamlanacağına bağlı. Kazanan bazı adayların güvenlik soruşturması devam ettiği için ilk eğitim dönemine çağrılmamaları karşılaşılabilen bir durum.
Esim uzman erbasligi kazandi 1 kizim var esim egitime gidince devlet bana Maas verirmi bu arada calismiyorum?
Eşiniz eğitime başladıktan sonra maaş almaya başlayacak o yönden içiniz rahat olsun.
ADMİN Jandarma Uzman Erbaş alımına Başvurdum Branş Alımları için Okulda Tesisat Bölümünü Bitirmiştim Tesisatçı Olarak Başvuru Yaptım Mülakatta Nasıl Sorular Soruyolar Bilginiz Varmı Yardımcı Olursanız 😀