İş Sağlığı ve Güvenliği Maaşları Ne Kadar?

Bugün ki makalemizde İş Sağlığı ve Güvenliği maaşları ne kadar sorusuna elimizden geldiğince yanıt vererek fikir edinme yoluna gideceğiz. Bildiğimiz gibi artık kurumsallaşma konusunda girişimlerin ciddi manada arttığı bir ülke durumundayız. İş sağlığı ve güvenliği, devletin genel itibari ile insan sağlığı açısından en çok önemsedikleri konulardan birisi olarak da kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz sanırım. Günümüzde dolayısı ile anayasa maddeleri ile birlikte iş sağlığına ve güvenliğine ilişkin birçok madde kendisini gösteriyor. Bizde elimizden geldiğince sizleri bilgilendirecek ve yorum kısmından sorularınıza yanıt verme yoluna gideceğiz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği, devletin kuralları ile de çerçevelenen bir iş yerinde iş ve işçi sağlığı için alınması gereken önlemler bütünü ve eğitimler anlamına gelir.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, bu anlamda tüm şirketler ile anlaşmalar yaparak hem eğitim, hem danışmanlık hem de bu anlamda sertifikasyon seçeneklerine yönelik olarak kendisini göstermektedir. Zaman içerisinde özellikle iş esnasında meydana gelen sağlık sorunları nedeni ile birçok insan ciddi manada sıkıntı yaşamaya başladı. Bu alanda uzmanlar, eğitim ve bilinçlendirme ile alakalı olarak sizlere bilgiler sunarak fikir edinme yoluna gidelim istiyoruz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

Türkiye genelinde her geçen gün çok daha önemli ve çok daha dikkate alınması gereken mesleki alanlardan birisi olduğunu öncelikle söyleyelim. Günümüzde bu alanda ön lisans düzeyinde eğitim veren kurumsal söz konusudur. Dolayısı ile iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı olarak ön lisans bölümlerini bitirmesi gerekiyor.

Bununla birlikte bu mesleki alanda meslek içi eğitim ve sertifikasyon konuları son derece büyük önem arz eden unsurlardan birisi olarak da dikkat çeker. Dolayısı ile özel kurslar ile de kişisel gelişimi ciddi manada desteklemek gibi bir amaç içerisinde olmanız gerekiyor demek yanlış olmaz.

  2021 Komando Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir?

Tabi ki bu mesleki alan içerisinde de 3 ayrı sınıf olarak kendisini gösteriyor. Bu üç ayrı sınıf içinde ayrı ayrı kendinizi geliştirmek ve hizmet sunmak durumunda olacaksınız. Bu sınıflar nelerdir?

  • A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı (Yüksek Tehlike İçeren Büyük Ölçekli İşletmeler)
  • B Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı (Orta Tehlike İçeren Orta Ölçekli İşletmeler)
  • C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı (Düşük Tehlike İçeren Düşük Ölçekli İşletmeler)

olmak üzere kendilerini geliştirmiş olan kişilerdir. Tabi ki maaşlar da buna bağlı olarak tamamen değişir. Uzmanlar, bu alanların herhangi biri üzerine eğilim göstererek ihtisas manasında kendilerini geliştirme yoluna da gidebilirler. Dolayısı ile önem arz eden bir diğer unsur olduğunu da söyleyebiliriz. Şimdi bu anlamda sizlere maaşlar ile alakalı olarak da en güncel bilgileri elimizden geldiğince sunacak ve fikir edinme yoluna gideceğiz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Maaşı Ne Kadar?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sınıf konusu bu anlamda aslında uzmanların maaşı anlamına da gelmektedir. Durumun ciddiyetine göre maaşlar ciddi manada çok daha yükselebilmektedir. Günümüzde tüm büyük işletmeler, kendi içerisinde iş sağlığı ve güvenliği istihdamı yaparak bu anlamda süreci destekleme yoluna da gidiyor. Maaşlar genel itibari ile aşağıdaki gibidir;

  • A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Maaşı: 5000 TL – 7000 TL arası
  • B Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Maaşı: 3500 TL – 5000 TL arası
  • C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Maaşı: 2500 TL – 4000 TL arası

olmak üzere 2020 yılı güncel maaş politikası resmi olarak belirlenme yoluna gidilmiştir ve bu şekilde uygulama yapılmaktadır.


] }
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.