HGS’ye Nasıl Para Yüklenir

HGS’ye nasıl para yüklenir? PTT ATM’den HGS bakiye yükleme nasıl yapılır? HGS yükleme noktaları nereler? HGS hangi benzinliklerde var? Gibi HGS bakiye yükleme hakkında tüm bilmeniz gerekenler tüm ayrıntılarıyla yazımızda.hgs'ye para nasıl yüklenir

HGS Kartı

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) otoyol ve köprü gişelerinde, araç geçişleri sebebiyle yaşanan trafik yoğunluğunu en aza indirmek için hayata geçirilen bir sistem. İlk kez 2012 yılında hayata geçirilen HGS sistemi sayesinde gişeler kaynaklı trafik sıkışıklığı büyük oranda giderildi. Günümüz itibariyle otoyol ve köprülerden geçmesi gereken trafikteki tüm araçların HGS kartı sahibi olması ve HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye olması artık bir zorunluluk. HGS sistemi ilk hayata geçirildiği dönemlerde HGS kartı yalnızca PTT şubelerinden temin edilebiliyor HGS bakiye yükleme işlemi sadece PTT’lerden yapılabiliyordu. Sistemin yaygınlaşması ile birlikte HGS kartı almak ve HGS bakiye yükleme işlemi artık çok farklı şekillerde, zaman kaybetmeden zahmetsizce yapılabiliyor.

HGS’ye Nasıl Para Yüklenir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere HGS para yükleme işlemi birden fazla yöntemle yapılabiliyor. HGS bakiye sorgulama ve HGS’ye para yükleme işlemini herhangi bir PTT şubesine giderek yapmanız mümkün. PTT şubelerinde ister bankolardan isterse PTT atm (PTT Matik) cihazlarından nakit olarak HGS para yükleme işlemini yapmanız mümkün. Ayrıca HGS bakiye sorgulama işlemi e devlet kapısı üzerinde de yapılabiliyor. Ancak sırf para yükleme veya bakiye öğrenme işlemleri için PTT’ye gitmek zahmetli ve zaman kaybı. İster cep telefonu ile olsun ister, bilgisayarla HGS bakiye yükleme işlemini zaman kaybetmeden rahatlıkla yapabilirsiniz. Online olarak internetten HGS bakiye yükleme yapmak için öncelikle HGS Müşteri Hizmetleri internet sitesinden üyelik oluşturmanız gerekiyor. HGS’ye üye nasıl olunur bilmiyor ve üye olmak istiyorsanız BURAYA tıklayın.

  Ölen Kişinin Bankadaki Parası Ne Olur?

HGS üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra banka hesabınızı tanımlayarak kolaylıkla HGS bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye yükleme yapmak için bir diğer kolay yöntem ise otomatik ödeme talimatı vermek. Hesabınız bulunan bir bankaya HGS bakiyenizin belirli bir rakamın altına düştüğünde, sizin belirlediğiniz tutar kadar otomatik ödeme yapılması talimatını vererek HGS bakiye yükleme işlemi yapabilirsiniz. Cep telefonunuza HGS bakiye yükleme uygulamasını indirmek de diğer bir yöntem. Android ve ios işletim sistemlerinin her ikisi için de HGS bakiye yükleme uygulamaları uygulama marketlerinde mevcut. Bunların yanı sıra otoyol ve köprü gişeleri yakın mesafelerindeki benzin istasyonlarında yüklematik cihazları mevcut. Yüklematik cihazlarını kullanarak nakit para ile HGS bakiye yükleme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi belirli aralıklarla mutlaka yapılması gereken bir işlem. Bakiyenizin yeterli olmaması başta olmak üzere birkaç sebep yüzünden HGS geçiş ihlali yapmış olabilirsiniz. Şayet geçiş ihlali yaptığınızda 1 hafta içinde HGS kartınıza gerekli tutarı yüklerseniz sadece eksik kalan tutar HGS hesabınızdan düşecektir. Şayet 1 hafta içinde gerekli yüklemeyi yapmazsanız geçiş ücretinin 10 katı kadar tutar para cezası olarak kesilebilir. Yüklü miktarda ceza ödememek, geçen bu süre içinde cezanıza faiz eklenmesini engellemek istiyorsanız düzenli olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yapmanız büyük önem taşıyor.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama İçin BURAYA Tıklayın.

Bakiyeniz yeterli olsa dahi geçiş ihtimali olması söz konusu. Aracınız gişeden geçerken belirli bir süratin üstündeyse gişedeki okuyucu cihazın HGS’nizi algılamama ihtimali var. Bakiyeniz yeterli olsa dahi sistem HGS kartınızı algılayamazsa geçiş ihlali yapmış duruma düşebilirsiniz. Bu sebeple gişelerden geçişlerde hızınızın 70 km/s’den daha az olmasına özen gösterin. HGS kartınızda yeterli bakiye olsa dahi bu şekilde bir geçiş söz konusu olduğunda, siz farkında olmadan trafik cezasına maruz kalabilirsiniz. Düzenli olarak HGS geçiş ihlali sorgulama yapmadığınız takdirde bu geçiş ihlalinde haberdar olamaz yüklü miktarlarda para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

  Devlet Elektrik Desteği Para Yardımı Nasıl Alınır?

Sorularınızı Bize Yazın

HGS bakiye yükleme konusu ile ilgili olarak; HGS’ye nasıl para yüklenir, HGS yükleme noktaları nereler başta olmak üzere bilinmesi gereken hususları ayrıntılarıyla izah etmiş bulunuyoruz. HGS’ye nasıl para yüklenir başta olmak üzere HGS para yükleme hakkındaki tüm sorularınızı yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. Tecrübeli yazar kadromuz sizden gelen tüm soruları hızlı ve doğru şekilde yanıtlayacaklardır.


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.